Alle medewerkers Westvlees getest: 20 extra gevallen

Bij Westvlees in Staden zijn 20 extra mensen positief getest op het coronavirus. Dat meldde het bedrijf vrijdag 14 augustus, nadat alle werknemers getest werden. In totaal werden 817 werknemers getest en bleken er 94 mensen positief. De broeihaard concentreerde zich in de snij-afdeling. Geen enkele besmette medewerker werd opgenomen in het ziekenhuis. De verstrengde maatregelen binnen het bedrijf blijven wel van kracht.

In totaal werden bij Westvlees in de afgelopen twee weken 817 werknemers van het bedrijf getest. Dat gebeurde nadat er via contacttracing een hoog aantal besmettingen werd geteld in de snij-afdeling van het bedrijf.

Vorige week werden 260 personen getest van de afdeling ‘snijzaal’, die onmiddellijk gesloten werd. Daarvan testten 74 personen positief. Van alle andere werknemers, 557 personen, die deze week getest werden bleken er 20 personen positief. “Het Agentschap Zorg en Gezondheid Vlaanderen spreekt, met betrekking tot de resultaten van de tests van deze week, van een ‘laag risico'”, zegt burgemeester van Staden Francesco Vanderjeugd (Open Vld).De in Staden ingevoerde mondmaskerplicht zal door de gunstige evolutie van de cijfers worden opgeheven vanaf maandag 17 augustus.

Extra maatregelen van kracht

Binnen het bedrijf blijven de extra veiligheidsmaatregelen gelden. Zo zullen alle werknemers deze week getest worden en mogen ze nog maximaal met 2 carpoolen. Daarnaast zal iedereen die uit vakantie komt uit een oranje zone in quarantaine geplaatst worden. Ook de verplichte dracht van een mondmasker zal strenger gecontroleerd worden door stewards. In ruimtes die niet gekoeld worden, zoals de kleedkamers, wordt extra ventilatie geplaatst.

24 HEPA-filters

Het bedrijf voorziet ook 24 HEPA-filters in de snijzaal, waar dezelfde gekoelde lucht constant circuleert, om viruspartikels uit de lucht te zuiveren. Het bedrijf meldt dat alle besmette personen het goed stellen en dat er niemand is opgenomen in het ziekenhuis. Werknemers die hun quarantaine hebben uitgezeten en geen symptomen meer hebben, mogen terug aan het werk. 

Preventie en detectie

“We blijven in nauw overleg met onze bedrijfsartsen en het Agentschap Zorg en Gezondheid inzetten op zowel preventie als detectie van het coronavirus”, zegt Manuel Goderis, productmanager bij Westvlees. “Onze ervaringen met betrekking tot de aanpak van Covid-19 zullen we delen met onze klanten en sectorgenoten.” Hij voegt er nog aan toe dat de goede werking van de contact tracing in het geval van Westvlees zeker is aangetoond. “Anders zouden wij nooit zo snel hebben kunnen reageren.”

Bron: VILT

Beeld: Westvlees

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*