Alimento introduceert studenten met ideeën voor innovatieve voedingsproducten in uw bedrijf

De masterstudenten Industriële Ingenieurswetenschappen in de Voedingsindustrie van KU Leuven Campus Geel krijgen elk jaar de opdracht om een nieuw innovatief voedingsmiddel met beperkte ecologische impact te ontwikkelen. Met het eindresultaat trekken ze naar de Food At Work Ecotrophelia-wedstrijd waar ze steevast succes oogsten met hun producten.

Maar hoe begin je aan zo’n opdracht? Bij de uitwerking ervan lopen de studenten tegen heel wat hindernissen op. Professionele hulp is niet alleen wenselijk, maar eigenlijk een noodzaak. En waar klop je dan beter aan dan bij een gereputeerd voedingsbedrijf?

Val op tussen alle anderen: deel je kennis en ervaring

Ingrid Boonen en Nicole Bruyndonckx van Griffith Foods grijpen deze kans met beide handen. Zij verzorgen een boeiende sessie rond Systematic Inventive Thinking. Lieve Jans, Marketing Director bij Lutosa, leert de studenten zich in te leven in de doelgroep en te zoeken naar onvervulde behoeftes. “Empathie leren hebben voor de klant, is immers een ander soort oefening dan het oplossen van een wiskundig of scheikundig vraagstuk”, aldus Lieve.

Geven en nemen

Maar wat met al het werk dat ondertussen blijft liggen op mijn bureau? Ik hoor het je bijna denken. Door dit engagement plaatst je bedrijf zich in de kijker en ontdek je in primeur goede stagiairs, jobstudenten en toekomstige werknemers.

Ingrid Boonen, Griffith Foods: “De R&D-afdeling is het hart van ons bedrijf. Wij zijn daarom voortdurend op zoek naar ingenieurs die niet alleen goed technisch geschoold zijn, maar ook beschikken over een aantal soft skills. Als we daaraan kunnen bijdragen, dan doen we dat graag. Het is mooi meegenomen dat door deze workshops, de studenten ons leren kennen als een dynamisch en innovatief bedrijf. Zeker in deze tijden met een schaarste aan hooggeschoolde technische profielen op de arbeidsmarkt.”

Spot jong potentieel tijdens de Food At Work-wedstrijden

De studenten van KU Leuven hopen voor het derde jaar op rij de Food At Work Ecotrophelia-award in de wacht te slepen. Dankzij het voorbereidend traject van de Innovation Academy komen ze nog beter gewapend voor de kritische juryleden uit de voedingsindustrie te staan. 
 

Noteer alvast woensdag 29 april 2020 in je agenda. Dan organiseert Fevia de prijsuitreiking van de Food At Work-wedstrijden tijdens het Food Forward-event. De deelnemende producten van KU Leuven en meer info over de Innovation Academy ontdek je hier

Meer info over de Food At Work-awards

Interesse? Contacteer dan Hilde Wynen van Alimento

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*