Algama opent een fabriek in Luik voor de transitie naar het gebruik van nieuwe eiwitten

Algama heeft zojuist een financieringsronde afgesloten die het mogelijk moet maken een ambitieus industrieel ontwikkelingsplan uit te voeren, met de opening van een fabriek in Luik, en zich te positioneren als een belangrijke speler in de overgang van de voedingsindustrie naar het gebruik van nieuwe eiwitten.

Het Franse bedrijf Algama, maker van voedingsingrediënten op basis van microalgen, heeft zojuist een financieringsronde van 13 miljoen euro afgesloten. Met deze nieuwe middelen kan Algama een ambitieus industrieel ontwikkelingsplan uitvoeren, met de opening van een fabriek in Luik, en zich positioneren als een belangrijke speler in de transitie van de voedingsindustrie naar het gebruik van nieuwe eiwitten.

Het alternatief voor microalgen in voedsel

De voedingsindustrie wordt al jaren geconfronteerd met een markt voor eiwitgrondstoffen die onder druk staat, vooral die van eieren, en richt zich ondertussen ook geleidelijk op een beter milieueffect en innovatieve oplossingen om plantaardige alternatieven en nieuwe ingrediënten te vinden. In dit opzicht is het alternatief van microalgen in de dagelijkse voeding een ideale hulpbron op alle niveaus: bij de productie ervan wordt het milieu gerespecteerd en de daaruit voortvloeiende nutritionele bijdrage aan eiwitten, essentiële aminozuren, vitaminen, mineralen en meervoudig onverzadigde vetzuren voldoet aan de verwachtingen van de consument en dus van de agro-industrie.


2013

Algama, opgericht in 2013 en gevestigd in Frankrijk, België en de Verenigde Staten, is een belangrijke speler geworden in het gebruik van microalgen in menselijke voeding. Dankzij exclusieve processen voor het scheiden en formuleren van microalgen kan Algama alternatieve oplossingen op maat bieden, zonder de beperkingen die gewoonlijk met het gebruik van microalgen gepaard gaan. Een duurzame en ethische oplossing, maar ook uiterst concurrerend omdat het minder duur is dan zijn tegenhangers.


Alvyn Severien, medeoprichter en CEO van Algama.

“Met onze gepatenteerde zeewiertransformatieprocessen kunnen wij zeer hoogwaardige, goedkope en milieuvriendelijke plantaardige ingrediënten produceren. De smaken blijven bewaard, omdat Algama vooral lekkere producten aanbiedt”

Biogebaseerde ingrediënten

Algama, houder van 25 octrooien in 31 landen, is nu klaar om naar een hogere versnelling te schakelen door zijn innovatieve oplossingen uit te breiden in het kader van een ambitieus industrieel plan om aan de sterke marktvraag te voldoen.
“Door naar een grotere industriële schaal te gaan, kan Algama een sterke impact hebben op de wereldwijde noodsituatie en het systeem van de voedingsindustrie veranderen door algen in ons dagelijks dieet te democratiseren”, legt Alvyn Severien uit. Om aan deze vraag te voldoen en toch dicht bij zijn strategische partners te blijven, heeft Algama ervoor gekozen zijn eerste fabriek te vestigen op een industrieterrein van 10.000 m2 in Luik, België.

Meer lezen

Bron: AgroMediaFr.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*