Aleph Farms haalt 12 miljoen US$ op

Het eerste slachtingvrije vleesbedrijf dat biefstuk verbouwt, werft durfkapitaalfondsen en fondsen van strategische partners.

Aleph Farms Ltd., medeopgericht door The Kitchen Hub, het eerste bedrijf dat echt vlees dat rechtstreeks afkomstig is van rundercellen kweekt, kondigt aan dat het bedrijf US$12M heeft opgehaald in de serie A investeringen. Deze nieuwe instroom van steun omvat een mix van klassieke durfkapitalisten en strategische partners. Het wordt geleid door VisVires New Protein (VVNP), Singapore, met Cargill Protein, VS, en M-Industry – de industriële groep van Migros, Zwitserland, als nieuwe investeerders. Bestaande investeerders die eveneens aan deze ronde deelnemen zijn Strauss Group, Israël; Peregrine Ventures, Israël; CPT Capital, VK; Jesselson investments, Israël; New Crop Capital, VS en Technion Investment Opportunity Fund, Israël.

Kweekvlees

De unieke niet-GMO-technologie van Aleph Farms, ontwikkeld in samenwerking met professor Shulamit Levenberg van het Technion – Israel Institute of Technology, is gebaseerd op een natuurlijk proces dat zich bij koeien voltrekt om spierweefsel te regenereren en op te bouwen. Het bedrijf ontdekte een manier om de cellen die verantwoordelijk zijn voor dat proces te isoleren en buiten het dier te laten groeien om hetzelfde spierweefsel te vormen dat typisch is voor steaks. De consument is niet bereid om compromissen te sluiten op het gebied van smaak, wat de drijvende kracht is achter het doel van deze startup om sappige, heerlijke biefstukken te maken zonder dat dit ten koste gaat van de dieren of het milieu.

Productontwikkeling

De kapitaalinjectie zal Aleph Farms in staat stellen om de productontwikkeling van zijn slachtvrij vlees te versnellen en Aleph’s prototype (dat afgelopen december is uitgebracht) om te vormen tot een commercieel product. Het gekweekte vlees zal groeien in grote, schone biolandbouwbedrijven, vergelijkbaar met een zuivelfabriek.

Ecologisch

“Deze ronde is zeer succesvol geweest en omvat diverse voedingsbedrijven en VC’s uit verschillende regio’s over de hele wereld”, zegt Matthieu Vermersch, oprichter en Managing Partner van VisVires New Protein. “Dit is een blijk van vertrouwen in de toonaangevende 3D-technologie van Aleph Farms en haar mogelijkheden voor het kweken van echte biefstuk. Strategische partners uit de voedingsindustrie zijn belangrijk omdat we een duurzaam ecosysteem voor gekweekt vlees moeten opbouwen”.

Veel voordelen

Belangrijke aandachtspunten van de vleesindustrie en de wetgevers zijn de duurzaamheid van de vleesproductie, antibioticaresistentie en door voedsel overgedragen ziekten. Aleph Farms en andere startende vleesbedrijven op basis van cellen bieden nieuwe hulpmiddelen aan om die uitdagingen aan te gaan en de groeiende wereldbevolking te voeden zonder dieren te schaden.

Langetermijnoplossing

“Wij zullen deel uitmaken van de langetermijnoplossing”, verklaart Didier Toubia, mede-oprichter en CEO van Aleph Farms. “We zijn van plan een open dialoog te voeren met boeren en voedsel- en voederproducenten. Daarnaast blijven we nauw samenwerken met de toezichthouders om ervoor te zorgen dat onze producten volledig veilig, gezond en goed geëtiketteerd zijn. Wij verwelkomen de samenwerking met de USDA en de FDA als een kans om de transparantie te bevorderen en vertrouwen op te bouwen bij alle belanghebbenden”.

Over Aleph Farms

Aleph Farms is in 2017 mede opgericht door de Israëlische food-tech incubator The Kitchen, een onderdeel van de Strauss Group Ltd., en de Technion. De startup geeft vorm aan de toekomst van vlees door het produceren van echt vlees dat van koecellen is gesneden, met dezelfde vleeservaring en smaak, maar zonder dieren te doden, zonder antibiotica te gebruiken en mogelijk minder risico op voedselgebonden ziektes.

Vertaald met www.DeepL.com/Translator

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*