Agristo kent een spectaculaire groei

Het levensmiddelenbedrijf Agristo – van de families Raes en Wallays – heeft een spectaculaire omzetstijging geboekt. Volgens de directie betaalt de investering in een nieuwe fabriek, die in 2017 in Wielsbeke werd ingehuldigd, zich vandaag terug. De ambities voor de toekomst zijn groot, omdat er wereldwijd nog veel mogelijkheden zijn.

Agristo is opgericht in 1986 als producent van diepvriessnippers en kroketten. Als er maar één gemeenschappelijke deler is in de geschiedenis van het bedrijf, dan is het wel deze: groei. Volgens de laatste beschikbare gegevens (2018) bedraagt de huidige omzet ongeveer 461 miljoen euro, een stijging van 31% ten opzichte van 2017. Het bedrijfsresultaat bedroeg 26,6 miljoen euro in dezelfde periode. Tegenwoordig werken er in totaal 760 medewerkers voor het bedrijf. Naast de vestigingen in Harelbeke en Wielsbeke heeft Agristo ook vestigingen in Nazareth, Oost-Vlaanderen en Tilburg, Nederland.

Meer diepvriesproducten

Agristo genereert momenteel 2% van zijn wereldwijde verkoop met diepvriesproducten. De export is een constante voor het bedrijf. Het doel is duidelijk omschreven: Binnen een periode van maximaal 5 jaar dient dit marktaandeel bij voorkeur te worden verhoogd tot 5%. CEO Filip Wallays en CFO Hannelore Raes hebben in de media aangekondigd dat er vele mogelijkheden zijn.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*