Agristo is verkozen tot ‘Technisch Team van het jaar’, A&S wint de publieksprijs

BEMAS, de de Belgian Maintenance Association, hield een symposium en prijsuitreiking om de winnaars van het Technisch Team van het Jaar bekend te maken. Agristo won de prijs van de professionele jury voor de implementatie van een EAM-systeem (Enterprise Asset Management-systeem) op meerdere sites, het standaardiseren van hun aanpak en het verbeteren van de principes van onderhoudsexcellentie. A&S Energie won de publieksprijs voor hun verantwoordelijkheid bij het beheer van twee groene energiecentra met uitstekende beschikbaarheidspercentages. Artiso en Parkwind waren ook finalisten.

BEMAS maakte van de Maintenance-beurs in Antwerp Expo gebruik om de Award Technisch Team van het Jaar uit te reiken. Tijdens het avondsymposium kon het publiek kennismaken met de cases van de vier finalisten. De avond werd vervolgd met de prijsuitreiking, waarbij de vakjury Agristo tot Technisch Team van het Jaar uitriep. De publieksstem ging naar A&S Energy.

Technisch team Agristo

Artiso transformeerde van een reactieve dienst naar een proactieve dienst door prioriteit te geven aan het welzijn van hun technici, terwijl Parkwind zich richtte op het verlengen van de levensduur van windturbines door middel van gegevensanalyse. De jury prees de change management aanpak van Agristo en erkende de impact van onderhoud op de resultaten van een bedrijf.

Verandering op verschillende locaties

Het technische team van aardappelverwerker Agristo won de prijs. Het implementeerde een EAM-systeem op vier verschillende locaties, waardoor alle technische afdelingen gestandaardiseerd kunnen werken. Als onderdeel van het verbeteringsproces werden alle magazijnen gemoderniseerd, met een uniforme lay-out en gestructureerde codering tussen de locaties.

De jury prees de sterke teamgeest. “Het is duidelijk dat veranderingsprojecten in meerdere fabrieken moeilijk zijn, maar Agristo combineert de principes van uitstekend onderhoud met gezond verstand. Hun veranderingsproces hield rekening met de snelheid die lokale teams aankunnen”, aldus juryvoorzitter Erwin Bovyn, directeur van Luminus O&M.

“Dit is een aanmoediging voor de technische teams in al onze vestigingen en een bevestiging dat we op de goede weg zijn met de overgang van een reactieve naar een proactieve benadering van onderhoud”, aldus Steven Volckaert, Group Maintenance Director, na de prijsuitreiking.

Publieksprijs

A&S Energy was de favoriet van het publiek. Het technische team is verantwoordelijk voor twee milieuvriendelijke energiecentrales die warmte en elektriciteit opwekken uit niet-recycleerbaar houtafval. Het bedrijf kon de uitstekende beschikbaarheid aantonen van zijn centrales, die 24 uur per dag moeten produceren.

“Terwijl de benchmark in onze sector 90% beschikbaarheid is, hebben onze centrales een beschikbaarheid van 94-95%. Dit is het resultaat van een aantal Industrie 4.0-technologieën die we sinds 2010 hebben geïmplementeerd. Daartoe behoren voorspellend onderhoud, procesautomatisering en de integratie van kunstmatige intelligentie. Maar we hebben deze cijfers ook te danken aan ons hele team”, benadrukte Steven Vandenbulcke, plant manager, in zijn presentatie.

Ook de jury zag het zo: “Het is duidelijk dat deze hoge beschikbaarheid te danken is aan het goed gecoördineerde team. Het is ook goed dat het management en de directie nauw betrokken zijn”.

Bron & foto’s: Bemas

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*