Agristo breidt verder uit en zoekt personeel

In haar 35ste jaar blijft Agristo haar doel nastreven om de wereld te verleiden met haar diepgevroren aardappelproducten uit Vlaanderen en Nederland. “We willen duurzaam groeien door onze ecologische voetafdruk te beperken, zorg te dragen voor ons milieu en vooral veel te investeren in de medewerkers die bij ons komen werken,” legt CEO Hannelore Raes uit. “Vandaag zoeken we voor de productiesite van Wielsbeke en die van Nazareth nog 200 medewerkers.

Begin 2016 kocht Agristo de oude Unilin-fabriek in Wielsbeke en eind 2017 werd de eerste productielijn opgestart in een volledig nieuwe fabriek: “Vandaag bouwen we er al aan de derde lijn, die volgend voorjaar in gebruik wordt genomen”, legt gedelegeerd bestuurder Hannelore Raes uit. “Die lijn is geschikt voor de meer gespecialiseerde aardappelproduceren, zoals wafelfrieten, extra krokante frieten en producten met speciale kruiden. De meeste van de ongeveer 100 nieuwe werknemers die we zoeken, zullen in Wielsbeke beginnen. Maar we blijven ook investeren in onze andere vestigingen. Ook hier hebben we extra handen nodig.

Kleinere teams

“In deze nieuwe lijn zullen we onze nieuwe organisatiestructuur toepassen,” legt Karel Delporte, plant manager in Wielsbeke, uit. “Van de klassieke organisatie met verschillende afdelingen – productie, verpakking, service, …. – gaan we naar kleinere teams. Mensen die dat wensen, krijgen naast hun hoofdfunctie ook andere functies binnen het team toebedeeld. Zo kan bijvoorbeeld een verpakkingsmedewerker ook zijn collega in de kwaliteitsafdeling kunnen vervangen. Op die manier wordt het werk afwisselender en kunnen ook vakanties veelzijdiger worden gemaakt. In deze nieuwe organisatie zullen de huidige teamleiders, die veel operationele taken hebben, straks als teamleider meer zorg kunnen dragen voor hun medewerkers. Zij zullen meer tijd hebben voor ontwikkelingsgesprekken, voor gesprekken over terugkeer op het werk na een ziekte en voor het bespreken van opleidingsbehoeften. Op die manier kunnen we ons nog meer richten op de talenten van individuele werknemers.

Complexere taken

“Nazareth is de specialiteitenfabriek,” legt fabrieksdirecteur Gianni Wallays uit. “We maken er complexere recepten en de productie- en verpakkingslijnen zijn meer geautomatiseerd. Als gevolg daarvan veranderen ook de werkvereisten op die site van overwegend manueel werk naar mensen die complexe machines kunnen bedienen. Nieuwe werknemers moeten daarom bereid zijn om voortdurend bij te leren. En voor alle duidelijkheid: 50-plussers zijn ook welkom bij Agristo. Bovenal zijn we op zoek naar mensen die geïnteresseerd en bereid zijn om ons te helpen ons groeiverhaal uit te bouwen.”

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*