Affligem 0.0%: abdijbier op zijn sterkst, maar dan zonder alcohol

Affligem lanceert met Affligem 0.0% een nieuw alcoholvrij speciaalbier, rijk aan expertise en nog rijker aan smaak. Al bijna duizend jaar lang trachtten de Affligem brouwers steeds de juiste variant te ontwikkelen voor het juiste moment. Zo kan je vandaag al kiezen tussen een Affligem met een hoger of lager alcoholpercentage. De nieuwe alcoholvrije Affligem was dus een logische stap in deze eeuwenoude traditie van innoveren.

Meesterbrouwer Ellen Mertens heeft zich voor de creatie van Affligem 0.0% volledig gebaseerd op het unieke karakter en erfgoed van Affligem. “Onze Affligem 0.0% is niet zomaar een alcoholvrij bier. Dankzij de overlevering van de originele receptuur, kon ik mij baseren op decennialange ervaring, expertise en vooral grootse passie. Het behoud van de authenticiteit en kwaliteit van ons abdijbier was hierbij onze grootste prioriteit. Een echte bierliefhebber zal dus zeker zijn vertrouwde Affligem terugvinden in onze alcoholvrije variant.”

Affligem 0.0% is een lichtblond abdijbier met een typische zachte fruitigheid in combinatie met een subtiele bitterheid. Het biedt een mooie balans van een zacht volmondig abdijbier met een aangename afdronk, net zoals een klassieke Affligem.

Rijke smaak

Steeds meer mensen gaan bewust minder of geen alcohol drinken. 24% van de drankconsumptie zou volgens Europese cijfers reeds no-alcoholconsumptie zijn. Waarom dan wachten tot Tournée Minerale of Dry January om tegenieten van een speciaalbier? Of je nu minder wil drinken of op zoek bent naar een beter gebalanceerd alternatief. Met Affligem 0.0% krijg je het beste van twee werelden. Je zet je goede voornemens in en geniet van de rijke smaak van een authentiek abdijbier.

Rijke geschiedenis zorgt voor rijke smaken


Affligem heeft buiten een rijke smaak ook een rijke geschiedenis. Al bijna 1000 jaar lang worden er bieren van Affligem gebrouwen. Affligem kan zich dan ook met trots één van de oudste bieren van België noemen.

Zelfs tot op de dag van vandaag zorgen de monniken van Affligem ervoor dat de duizendjarige geschiedenis – die begint bij het brouwproces – doorloopt tot het flesje dat je in je hand houdt. Het vakmanschap, de expertise en passie van de brouwers vertaalt zich dan ook in verschillende awards. Zo heeft Affligem bier zo’n 26 awards op zijn naam staan.

1 Comment

  1. Prachtig bier , beste dat ik al gedronken heb . proficiat aan de brouwers !!!!!! heb 35 jaar in inbew (brouwerij belle -vue en sint pietersleeuw )gewerkt en de leffe is ook lekker maar de Affigem is nog beter . hopelijk vlug te koop in de magazijnen !!!!!

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*