Afdeling van Ardo blijft gesloten na coronabesmettingen

De afdeling wortelwasserij van het diepvriesbedrijf Ardo in Ardooie blijft voorlopig gesloten na enkele coronabesmettingen. Vorige week bleken al 2 medewerkers van de afdeling besmet en werd de afdeling preventief gesloten. Ondertussen is iedereen van de afdeling getest en kwamen er nog 3 positieve gevallen bij. Ook bij voedingsbedrijf Griffith Foods in Herentals testten 9 werknemers positief.

Op de site van Ardo in Ardooie werd op donderdag 13 augustus het coronavirus vastgesteld bij een werknemer. Vrijdag 14 augustus testte een tweede persoon positief. Beiden zijn sinds de vaststelling in thuisquarantaine en worden opgevolgd door hun huisarts.  

De 2 waren allebei actief in de afdeling wortelwasserij die zich in een apart gebouw van het bedrijf bevindt. Ondertussen werden alle medewerkers van de afdeling getest. Daarbij kwamen nog 3 positieve gevallen aan het licht. Niemand vertoont symptomen of is opgenomen in het ziekenhuis. Alle besmette personen blijven in thuisquarantaine uit voorzorg en de afdeling blijft voorlopig gesloten. De activiteiten van de andere afdelingen op de site gaan gewoon voort en de klanten worden verder beleverd.  

Griffith Foods in Herentals ook getroffen  

Een medewerker uit de productieafdeling van Griffith Foods testte vorig week positief. Zijn hele ploeg werd meteen naar huis gestuurd met de vraag om zich ook te laten testen. Nog 6 productiemedewerkers en 2 bedienden die met de ploeg contact hadden testten positief. Het bedrijf besliste daarop om de productie maandag en dinsdag stil te leggen.   Mensura, de externe dienst voor preventie en bescherming op het werk, werd gevraagd om een risicoanalyse uit te voeren, waarna er nog eens 15 bijkomende mensen getest werden. Hun resultaten waren negatief. Herentals burgemeester Mien Van Olmen (CD&V) is tevreden over de manier waarop Griffith Foods de situatie heeft aangepakt en denkt niet dat er verdere ingrepen nodig zijn. “Het bedrijf doet er alles aan om de werkvloer zo veilig mogelijk te organiseren. Toen de besmetting bekend raakte, werden meteen de nodige maatregelen genomen. Het is nu zaak dat de positief geteste medewerkers zich aan de verplichte quarantaine houden, maar ik ga ervan uit dat ze dat wel zullen doen.”   De 9 besmette medewerkers wonen niet allemaal in Herentals, maar zullen in hun eigen gemeente worden opgevolgd. Bij Griffith Foods, dat onder meer kruiden, sauzen en dressings produceert, werken ongeveer 200 mensen.

Bron: VILT

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*