Achouffe viert 40 jaar met jubileumbier

In augustus mag Brasserie d’Achouffe 40 kaarsjes uitblazen. Naast een gelimiteerd verjaardagsbier staan er ook heel wat activiteiten en feestelijkheden waaronder La Grande Choufferie op de planning.De geschiedenis van La Chouffe gaat terug tot eind jaren 70. Twee Belgische schoonbroers gepassioneerd door bier, Chris Bauweraerts en Pierre Gobron, beginnen bier te brouwen in hun boerderij, in het hartje van de Vallei der Feeën in Achouffe. Vanuit hun garage en met een budget van minder dan 5.000 euro realiseren ze hun droom: op 27 augustus 1982 komt hun eigen bier op de markt. La Chouffe is geboren.

Het bier slaat zo aan, dat de 49 liter bier die ze op dat moment hebben gebrouwen, in één oogopslag de deur uit is. Halverwege de jaren 80 besloten ze een boerderij te kopen en gingen ze volop voor het brouwavontuur. In 1992, 10 jaar na het eerste brouwsel, werd er al 5.000 hectoliter per jaar geproduceerd. De afgelopen jaren is het assortiment flink gegroeid: Cherry Chouffe, Houblon Chouffe, Chouffe Soleil, Chouffe Blanche, N’Ice Chouffe werden toegevoegd aan het lijstje speciaalbieren naast La Chouffe, Mc Chouffe en Chouffe Bok.

Jubileumbier: Chouffe 40

Anno 2022 kan je de Chouffe-bieren drinken in meer dan 50 landen over de hele wereld, heeft het bier al heel wat internationale onderscheidingen op z’n naam staan én is La Chouffe de absolute nummer één onder de Ardense bieren. Om de 40e verjaardag te vieren wordt er gelimiteerd een jubileum bier gebrouwen : Chouffe 40 (5.6 % Alc.). Dit blonde bier, dat duidelijk het Chouffe-DNA heeft, is een fris en toegankelijk doordrinkbier waarin salie op harmonische wijze werd geïntegreerd. Chouffe 40 is verkrijgbaar vanaf einde maart.

La Grande Choufferie.

Naar jaarlijkse traditie wordt midden augustus de verjaardag van Brasserie d’Achouffe gevierd onder de noemer : La Grande Choufferie. Dit evenement brengt veel Chouffe-fans en liefhebbers samen in de Vallei der Feeën. Op het programma: muziek, plezier én uiteraard frisse Chouffe om van te genieten in een zomerse en vrolijke sfeer. In 2022 maken ze zich klaar voor een groot feest naar aanleiding van de 40e verjaardag! Noteer alvast deze data in de agenda : 12 – 13 – 14 augustus.

1 Comment

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*