Absolutely Caribbean, eerste virtuele beurs

Het Caribbean Export Development Agency (d.w.z. Carib-Export) heeft de lancering aangekondigd van zijn eerste virtuele expo-evenement met de naam ”Absolutely Caribbean, het ontsluiten van het winstpotentieel van het Caribisch gebied”. Het evenement vindt plaats op 17 en 18 november 2020 en brengt ongeveer 50 producenten uit de hele regio bijeen om enkele van de beste producten die het Caribisch gebied te bieden heeft, te laten zien.

“We zijn erg enthousiast over de organisatie van onze eerste virtuele expo. We hebben de afgelopen jaren in heel Europa een groeiende trend gezien voor Caribische voedingsmiddelen, dranken en natuurlijke producten, wat voor ons een echte kans is. Alleen al in het Verenigd Koninkrijk wordt de waarde van Caribisch voedsel nu geschat op £97m*, waarbij het aantal Caribische restaurants het afgelopen jaar met 144%**is gegroeid”, aldus Dr. Damie Sinanan, Manager Competitiveness and Export Promotion, Carib-Export.

Deelnemers krijgen de kans om plaatsen te reserveren om producenten uit verschillende categorieën te ontmoeten, waaronder natuurlijke voedselproducten, sauzen en specerijen; rum & gedistilleerde dranken, neutraceuticals en plantaardige cosmetica. Er zal ook een presentatie worden gehouden door deskundigen op het gebied van consumptiegoederen en detailhandel om de nieuwste inzichten over deze snel veranderende consumptiegoederen in het Verenigd Koninkrijk te bespreken.

Live sessies over Jamaïcaans voedsel

Carib-Export heeft voor het evenement samengewerkt met Shaun en Craig McAnuff van Original Flava, die een groot succes hebben gevonden met hun Caribische voedsel- en lifestyleplatform en onlangs hun eerste kookboek met authentieke Jamaicaanse recepten hebben uitgebracht. Met een toename van de vraag naar Caribische sauzen en specerijen in heel Europa, zal het duo een live sessie organiseren om te laten zien hoe veelzijdig deze producten zijn, inclusief een kookdemonstratie.

Het evenement wordt ook ondersteund door de West-Indische Rum & Spirit Producer’s Association (WIRSPA), die distilleerdersverenigingen uit het hele ACS-Caraïbisch gebied*** vertegenwoordigen en in samenwerking met de Rum and Spirits Academy of Europe een sessie over premium alcoholische dranken uit het Caribisch gebied zullen organiseren.

Drie organisatoren

Het online-evenement is een joint venture tussen Carib-Export, de Europese Commissie en het Duitse internationale ontwikkelingsagentschap (GIZ) en is gelanceerd na een succesvolle driedaagse beurs en conferentie die vorig jaar in Duitsland plaatsvond.

Voor meer informatie over het evenement en om u te registreren, kunt u terecht op –http://expo.absolutelycaribbean.com/about.html

[*] Grocery – IRI December 2017

[**] CGA August 2019

[***] ACP stands for ‘Africa, Caribbean and Pacific’. The ACP Caribbean states are the countries that are signatories of the Lomé Convention signed in 1975. This was superseded by the Cotonou Agreement in June 2000.

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*