AB InBev lanceert de Nespresso voor bier

AB InBev lanceert de Nespresso voor bier
17 januari 201909:10

AB InBev lanceert, in samenwerking met Dr. Pepper, een capsulemachine waarmee u thuis cocktails en bier kunt bereiden.

Nespresso, Senseo en andere stellen u in staat om koffie te bereiden met behulp van capsules / pads. Welnu, AB InBev in samenwerking met Dr. Pepper – laat u toe om hetzelfde te doen….. voor bier en cocktails.

Momenteel is het apparaat, Drinkworks genaamd, alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, in de stad St. Louis, Missouri. Wie de machine heeft gekocht, kan dus thuis margaritas, gins, mojito’s en ook Becks of Stella Artoisbieren bereiden.

Kostprijs

De Drinkworks kost 299 dollar (262 euro) en een cocktail voor een prijs van ongeveer 4 dollar. Wijn en frisdrank zullen binnenkort beschikbaar zijn op het apparaat.

Om een bier te “brouwen”, zet gewoon een capsule waarvan de infusie zeer geconcentreerd is in het apparaat. Drinkworks verdunt de stof vervolgens met ijswater en voegt zo nodig bubbels toe. De capsule van een kosmopoliet bevat bijvoorbeeld 50 milliliter vloeistof met 36% alcohol en is verdund tot 118 milliliter en 15% alcohol.

Testfase


Dit is een project in de testfase van de Belgisch-Braziliaanse brouwerijgigant AB InBev en het Amerikaanse frisdrank en koffiebedrijf Keurig Dr. Pepper. De Amerikaanse groep produceerde het apparaat en de brouwerijgigant ontwikkelde de bieren in zijn AB InBev onderzoekscentrum in Leuven.

“Drinkworks maakt het gemakkelijk om zelfgemaakte cocktails te maken. Gebruikers hoeven geen complexe recepten te volgen”, zegt de Belgisch-Braziliaanse groepswoordvoerster Laure Stuyck. “Drinkworks brengt de ervaring van koffiecapsules naar huis, het apparaat genereert ook minder afval en de capsules wegen 30% minder dan conventionele dranken,” voegt ze eraan toe.

Enkel in de VS

In juni aanstaande zal het apparaat ook beschikbaar zijn in Florida en Californië. “Er zijn geen plannen om de Drinkworks buiten de Verenigde Staten en Canada te verkopen,” zei de spreekbuis.

Deze samenwerking tussen AB InBev en Dr. Pepper is waarschijnlijk geen toeval. De twee bedrijven hebben nauwe banden. Olivier Goudet, voorzitter van de raad van bestuur van AB InBev, is tevens gedelegeerd bestuurder van Keurig Dr. Pepper.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*