AB InBev investeert in zonne-energie in Spanje om haar bier te brouwen

De grootste brouwer ter wereld heeft een stroomafnameovereenkomst getekend met BayWa r. e. een bedrijf dat gespecialiseerd is in hernieuwbare energie. BayWa r. e. zal in Spanje twee zonneparken bouwen met een capaciteit van bijna 200 megawatt.

Om 5 miljoen flessen bier per week te brouwen, zal de AB InBev Groep binnenkort gebruik maken van zonne-energie. De grootste brouwer ter wereld tekende donderdag 10 januari 2020 een koopovereenkomst met het bedrijf BayWa r.e. voor de bouw van twee zonneparken met een capaciteit van bijna 200 megawatt in Spanje. Het tienjarige contract heeft slechts betrekking op een capaciteit van 130 megawatt.

Bud bieren

Tegen 2022 zal 100% van de bieren van het merk Bud worden gebrouwen met behulp van zonne-energie”, zegt Olivier Puech, die aan het hoofd staat van de juridische zaken van de AB-INBEV-groep in Frankrijk. “Dit illustreert ons engagement om de duurzaamheid van onze producten te verbeteren. Deze parken zullen elektriciteit leveren aan veertien brouwerijen, waarvan vijf in België, vier in Duitsland, twee in Nederland, twee in Spanje en één in Luxemburg. Naar verwachting zullen ze tegen 1 maart 2022 op het net worden aangesloten.”

Bron: Les Echos

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*