AB InBev investeert 31 miljoen euro in Belgische brouwerijen

AB InBev, ’s werelds grootste bierbrouwer, investeert 31 miljoen euro in zijn brouwerijen in Leuven, Sint-Pieters-Leeuw en Hoegaarden. De investering omvat de implementatie van nieuwe waslijnen voor glazen flessen, apparatuur voor het verpakken van bier op pallets en machines voor het aanbrengen van papieren labels op glazen flesjes. Een aanzienlijk deel van deze investering zal worden besteed aan de ontwikkeling van machines voor de productie van alcoholvrij bier.

Sinds 2016 produceert AB InBev alcoholvrij bier in Leuven met behulp van een innovatieve techniek waarbij alcohol uit volwaardig bier wordt verwijderd met behulp van vacuümtechnologie. Hoewel deze methode enigszins ten koste gaat van de smaak, hebben onderzoekers manieren gevonden om de smaak te verbeteren door een krachtiger basisbier te ontwikkelen. Hierdoor smaakt de alcoholvrije variant even sterk als traditioneel bier, wat resulteert in een betere smaakbeleving voor de nieuwe generatie 0,0-bieren in vergelijking met de oude alcoholvrije bieren waarbij het brouwproces werd gestopt voordat er alcohol werd gevormd.

Productie alcoholvrije bieren in België

AB InBev investeert ook in apparatuur voor de productie van alcoholvrije varianten van het bier Corona. Het bedrijf verkoopt momenteel 30 alcoholvrije bieren in 42 landen, waaronder 0,0-versies van bekende merken zoals Jupiler, Stella Artois en Hoegaarden, met de Belgische brouwerijen als belangrijke producenten van alcoholvrij bier. Dit is een positieve ontwikkeling voor de Belgische brouwerijen, waar ongeveer 2.000 mensen werken, omdat AB InBev in de afgelopen jaren de productie had verminderd.

AB InBev streeft ernaar tegen 2025 een aanzienlijk deel van zijn wereldwijde bierverkoop te halen uit bieren met weinig of geen alcohol, hoewel het erkenning geeft dat dit doel wellicht niet volledig zal worden bereikt, gezien slechts 6,11 procent van de verkoop in 2022 bestond uit bier met minder dan 3,5 procent alcohol.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*