Aardappelbeurs Interpom vindt eind dit jaar plaats

De aardappelbeurs INTERPOM vindt plaats in Kortrijk Xpo van 28 tot 30 november 2021. “We merken dat exposanten, partners en bezoekers bijzonder veel zin hebben om fysieke contacten te leggen en opnieuw zaken te doen”, zegt Belgapom.

Het thema van de beurs, ‘Reconnecting the potato chain’, sluit perfect aan bij die drang om elkaar weer te kunnen ontmoeten. Belgapom verwacht dat deze editie van Interpom bijzonder zal zijn: “De pandemie is een zeer drukke tijd geweest voor de hele keten. De beurs is de plek om daarover te praten, zonder de toekomst uit het oog te verliezen. Interpom is ook de start van het seizoen 2022-2023, want dan vinden de contractonderhandelingen plaats”, legt Christophe Vermeulen, gedelegeerd bestuurder van Belgapom, uit.

Ondanks de lange periode van onzekerheid zit Interpom nu al op 90% van de capaciteit, met 300 exposanten uit 14 landen. “Hierdoor kunnen we een bijzonder uitgebreid en gespecialiseerd aanbod tonen van producten, machines en diensten voor de hele keten voor telers, loonwerkers, verwerkers, verpakkers, kopers en handelaren van verse en verwerkte aardappelen”, zeggen ze. Dit jaar is er meer belangstelling van fabrikanten van machines voor de aardappelverwerkende industrie, leveranciers van conserveringsoplossingen voor aardappelen en aanbieders van nieuwe digitale technologieën dan bij voorgaande edities.

Innovatie en kennisuitwisseling

De beurs zal zich ook richten op innovatie door middel van een “Innovation Showcase Tour”. “Dit zal een gelegenheid zijn om relevante innovaties aan de markt te presenteren”, zegt Belgapom. Voorafgaand aan de beurs zal een onafhankelijk panel van experts de innovaties selecteren met de grootste toegevoegde waarde voor de verduurzaming en professionalisering van de aardappelsector. Tijdens de beurs worden deze ‘must-have’ innovaties gepresenteerd op een podium en via digitale kanalen.

Ook de uitwisseling van kennis via een uitgebreid seminarprogramma is belangrijk. Actuele thema’s met betrekking tot de gehele aardappelketen zullen aan bod komen: aardappelbewaring zonder chemische kiemremming, de Green Deal en de farm-to-table strategie, de impact van veranderende aardappelconsumptiegewoonten in België op de aardappelmarkt, ontwikkelingen rond de korte keten en internationale marktontwikkelingen. “Op deze manier wil onze beurs de nodige impulsen geven aan een sterke, dynamische en duurzame Belgische en Europese aardappelketen”, besluit Vermeulen.

Bron: VILT

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*