Aanvraag compensatiepremie kan vanaf 4 mei

Vanaf maandag 4 mei kunnen ondernemingen de compensatiepremie aanvragen bij het Vlaams Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO). Vandaag kan dat al voor wie zich vooraf heeft aangemeld, vanaf morgen kan het voor iedereen. Deze eenmalige premie van 3000 euro gaat naar ondernemingen die niet verplicht werden om te sluiten, maar een zwaar omzetverlies hebben geleden van minstens 60 procent als gevolg van de coronamaatregelen.

Vanaf 4 mei zal de compensatiepremie van 3000 euro kunnen worden aangevraagd door de ondernemers die zich vooraf hebben aangemeld. Zij krijgen een mail met een link om de premie aan te vragen. Vanaf dinsdag 5 mei zal iedereen de premie kunnen aanvragen via vlaio.be/coronacompensatiepremie.   

Omzetdaling aantonen

Bedrijven die de premie aanvragen moeten de omzetdaling, die het gevolg is van de genomen coronamaatregelen, ook aantonen voor de periode tussen 14 maart 2020 en 30 april 2020 in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. Voor starters gaat het om een omzetdaling van minstens 60 procent ten opzichte van hun neergelegd financieel plan. Deze week zullen de eerste betalingen al gebeuren.  

Vlaamse regering

De compensatiepremie kadert in een batterij aan maatregelen van de Vlaamse regering om ondernemingen tijdens deze crisis op korte en lange termijn te steunen. “Vanaf vandaag kan de compensatiepremie worden aangevraagd door ondernemingen die niet moesten sluiten maar een zwaar omzetverlies hebben geleden”, zegt Vlaams minister van Economie Hilde Crevits. “Met deze premie komen we tegemoet aan de moeilijke tijden die onze ondernemingen momenteel doormaken.”  

bijberoep

Voor zelfstandigen in bijberoep is de hoogte van de premie afhankelijk van hun beroepsinkomen. Als een zelfstandige met een beroepsinkomen van meer dan 13.993,78 euro  kunnen ze een beroep doen op de premie van 3.000 euro. Als zij een inkomen hebben tussen 6.996,89 euro en 13.993,78 euro dan kunnen ze een beroep doen op een compensatiepremie van 1.500 euro. De premie van 1.500 euro geldt ook voor dezelfde groep zelfstandigen in bijberoep die verplicht moeten sluiten.

Bron: Eigen verslaggeving

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*