8 beloftevolle start-ups in de voedingssector ontvangen 50.000 euro van VLAIO

De derde oproep voor “innovatieve starterssteun” heeft geleid tot de selectie van 8 veelbelovende start-ups in de voedingsindustrie. Elke start-up ontvangt een startbedrag van 50.000 euro van VLAIO (Agentschap Innoveren & Ondernemen). Naast financiële steun krijgen deze ondernemers ook begeleiding om hun innovatieve ideeën te realiseren.

De innovatieve starterssteun is gericht op start-ups die niet ouder zijn dan twee jaar en een pioniersrol vervullen in hun sector. Het biedt 50.000 euro voor de ontwikkeling van een proof of concept en/of proof of business, evenals begeleiding van VLAIO-bedrijfsadviseurs en partners zoals Flanders’ FOOD. De steun is ook bedoeld om private investeerders te overtuigen om verder te investeren in de groei van deze start-ups.

Susidies

Flanders’ FOOD is verantwoordelijk voor de ondersteuning van pioniers in de agrovoedingssector. Deze veelbelovende pioniers kregen technisch advies om hun innovatietraject te verbeteren en werden in contact gebracht met dienstverleners binnen het ecosysteem. In totaal hebben 8 start-ups in de voedingsindustrie, samen met 92 andere starters, subsidies ontvangen om hun product verder te ontwikkelen en hun bedrijf op te starten.

Toekomst

Deze start-ups worden gezien als de voedingsbedrijven van de toekomst, vooral wanneer ze samenwerken met gevestigde productiebedrijven in een win-winsituatie. Flanders’ FOOD wil deze pioniers ondersteunen in hun innovaties en combineert de subsidie met het advies van VLAIO-bedrijfsadviseurs en de ondersteuning vanuit Flanders’ FOOD om de groei van deze start-ups te bevorderen.

Hier zijn de namen van de beloftevolle start-ups in de voedingssector die steun hebben ontvangen:

  1. Alglory: Diepgevroren blokjes spirulina zonder bijsmaak, geschikt voor smoothies en vegan burgers.
  2. Ecobite: Een wetenschappelijk onderbouwde methode om op een duurzamere manier gerechten te kiezen.
  3. Energiedoordacht: Software om warmtekrachtkoppeling (WKK) in de glastuinbouw optimaal te benutten en elektriciteit te verkopen.
  4. Erendee: Een duurzaam alternatief voor traditionele koffiebonen, waarbij niet wordt ingeboet op smaak of gemak.
  5. I-Challenge: Eenvoudige challenge-testen om de houdbaarheidsdatum van verschillende voedingsproducten te bepalen.
  6. Nomet: Een groene en vegan zeewierkroket, een smakelijk alternatief voor kaas- en garnaalkroketten.
  7. Sobr: een aperitief, waarin de fermentatie niet zorgt voor alcohol maar enkel smaak. Én het drankje nog eens goed voor je microflora is
  8. YoshiFoods: Een oplossoep boordevol groente, minder zout en nog minder verpakking

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*