7 medailles voor Affligem en Mort Subite op European Beer Challenge

De bieren van de brouwerijen Affligem en Mort Subite, onderdeel van Alken-Maes, blijven hoge ogen gooien op de internationale biercompetities. Niet minder dan 7 medailles kapen ze weg waarvan 5 keer dubbel goud, de hoogste onderscheiding. Deze eer viel te beurt aan Mort Subite Oude Gueuze Lambic in de categorie ‘Gueuze’, Affligem Blond in ‘Belgian Blonde Ale’, Affligem Blond 0.0% in ‘Alcohol free beer – top fermented’, Affligem Dubbel in ‘Dubbel’ en Affligem Tripel in ‘Triple’. Verder behaalde Mort Subite Kriek Lambic een gouden medaille in de categorie ‘Fruit’ en kaapte Affligem Wit de zilveren medaille in ‘Belgian Witbier’.

Bevestiging voor Affligem 0.0%

Bert Thewissen, directeur van de brouwerij Affligem in Opwijk, mag de prijzenkast alweer aanvullen. Na de recente medailles op de Brussels Beer Challenge en vorige zomer op de Asia Beer Challenge en de World Beer Awards, komen er opnieuw 5 medailles bij waarvan liefst 4 keer dubbel goud. Opvallend: opnieuw krijgt Affligem 0.0% dubbel goud, net zoals op de Asia Beer Challenge. “Dit is in de eerste plaats een fantastische erkenning voor het harde werk van onze teams,” zegt Thewissen. “We zijn bijzonder fier op deze medailles, dat we prijzen pakken op verschillende internationale wedstrijden is het bewijs dat we smaakvolle bieren brouwen die overal ter wereld consumenten aanspreken. De bevestiging voor Affligem 0.0% vinden we heel bijzonder. Alcoholvrije bieren hebben namelijk in de laatste jaren grote stappen vooruit gezet op vlak van kwaliteit en smaak. Dit segment groeit zowel in België als wereldwijd zeer sterk. We zijn trots dat onze Affligem 0.0% zich opnieuw bij de beste mag rekenen in deze categorie.”

Wilde gist

Wat verderop in Kobbegem mag ook meesterbrouwer Bruno Reinders van de brouwerij Mort Subite nieuwe medailles vieren. Nadat eerder dit jaar hun Kriek Lambic tijdens de World Beer Awards tot beste Kriek ter wereld werd uitgeroepen, is deze keer de Oude Gueuze Lambic de grote ster. “Onze Oude Gueuze is een karaktervol bier dat drie jaar rijpt in onze houten vaten hier in de brouwerij. Dankzij dit rijpingsproces krijgt hij zijn typische friszurige smaak,” legt Reinders uit.

Is het toeval dat de Mort Subite brouwerij opnieuw in de prijzen valt, of hangt hier toch iets speciaals in de lucht? “De Zennevallei waar wij ons bevinden staat bekend om zijn wilde gisten. Die bevinden zich hier zeer lokaal in onze omgeving en zorgen voor spontane gisting in het brouwproces van onze lambic bieren. Ook de Kriek Lambic, opnieuw in de prijzen met goud, wordt gebrouwen met deze wilde gisten. “Maar volgens mij dankt onze kriek zijn medaille

This post is also available in: nlNederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*