Nieuwe Award en Vliet dubbel op de markt

Brouwerij De Vliet is al jaren actief en staat bekend om zijn heerlijke streekbieren. Met Vliet Dubbel breiden de brouwers hun assortiment uit.

Jul Molenberghs, Brouwerij: “We hadden nog steeds geen donker bier van hoge gisting in ons assortiment. De rijkdom van deze nieuwe infusie kan gastronomische mogelijkheden bieden. Smaak is dubbel: smaak en geur. En de eigenlijke proeverij vindt plaats met tong en neus samen. Bij aromatische bieren is het beter om het bier voorin de mond te brengen, want hier vindt u de meeste smaakreceptoren, zodat u er ten volle van kunt genieten. Daarom serveren wij Vliet Dubbel in een prachtig bolvormig glas.

Roodbruin

Vliet Dubbel is een donkerbruin bier, licht en origineel, met gisting in de fles en stabiele schuimkraag. Met ingrediënten zoals water, verschillende mouten, zoete suiker, verschillende hop en gist, heeft dit nieuwe transparante roodbruine bier een verbazingwekkende combinatie van geur en smaak. Het aroma is fruitig en de smaak is licht zoet, gekarameliseerd en niet geroosterd. De Vliet Dubbel heeft een hoog alcoholgehalte van 6,5% vol.

Meerdere speciale bieren

Jul Molenberghs besloot in 2012 om zijn beroemde Vliet Tripel commercieel voor te bereiden en werd al snel bekend tot ver buiten Geel. In 2015 werd in samenwerking met het biologisch landbouwersbedrijf Steenovens te Geel de Vliet Spelt aan deze lijst toegevoegd. Ook het streekbier Geels Zeunt werd hier in 2000 gebrouwen in de Brouwerij De Vliet. Momenteel is het ongeveer 600 hl. Vliet Tripel wordt elk jaar geproduceerd en onlangs ontving Vliet Tripel een gouden prijs tijdens de World Beer Awards.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*