3Fonteinen begon veertien dagen later aan het brouwseizoen 22-23 wegens te warm weer

Twee weken later dan gewoonlijk. De opwarming van onze aarde hield de nachten te lang boven de 8°C. Aangezien we zonder enige kunstmatige afkoeling een natuurlijk lambikwort brouwen, hebben we gewacht. Zelfs al genieten we als hoogstgelegen lambikbrouwerij een temperatuurvoordeel tot 4°C, dan nog… hebben we gewacht.

Of we goesting hebben in komend brouwseizoen? ’t Zal wel zijn begot! We hopen pakweg zeventig dagen te kunnen brouwen. Naast de vertrouwde 3 Fonteinenlambik willen we opnieuw met oude lambik- en andere recepturen werken zoals bijvoorbeeld een 60-40 tarwe-moutverhouding en een achttienurenkook. In ieder geval is dit het vierde seizoen op rij dat we enkel met biologisch geteelde granen uit ons eigen Granennetwerk zullen brouwen.

En zo gaan we 2,200 HL vers wort het traagst laten vergisten en rijpen op eikenhouten vaten. We blijven één van de kleinste lambikbrouwerijen en een kleine geuzesteker, zowel in koelschipcapaciteit als in jaarlijks gebottelde volumes. Dus ja, énkel op fles. Want traditie enzo.

.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*