28 Belgische kazen vallen in de prijzen bij de World Cheese Awards

Niet minder dan 28 Belgische kazen vielen in de prijzen bij de 34e World Cheese Awards. Tijdens deze “kaas-Oscars” strijden de beste kazen uit de hele wereld om de prijsmedailles. Voor ons land gingen de prijzen naar Milcobel, Flandrien, Passendale, Baliehof, Little Cheese Farm, ’t Groendal en De Wilde.

De prijsuitreiking vond dit jaar plaats in Wales op 2 november. Een internationale jury van 250 deskundigen ontving in totaal 4.434 kazen uit 42 landen om hun kwaliteit en smaak te beoordelen.

De zuivelcoöperatie van Milcobel won 2 gouden, 2 zilveren en 1 bronzen medaille. “Een mooie erkenning voor het Brugse kaasassortiment”, zegt Kathleen De Smedt, persverantwoordelijke. “Onze kaas is niet alleen synoniem met vakmanschap, maar ook Belgisch op het hoogste niveau, van melk tot kaas, met lokale weidemelk afkomstig vanmelkveehouders die lid zijn van de coöperatie.” Brugge d’Or won goud, Brugge Prestige en Brugge Comtesse (voor de export) kregen zilveren medailles en Brugge Oud kreeg een bronzen medaille. Ook de Fourme au Sauternes van Milcobel, een blauwschimmelkaas, kreeg een gouden medaille.

Harde Goudse kaas

In de categorie Goudse harde kaas streed Flandrien Kaas uit Wervik om medailles en won er drie. Flandrien Oud kreeg een gouden plak, Flandrien Gerijpt kreeg zilver en Flandrien Grand Cru kreeg een bronzen medaille.

“Volgend jaar is het 10 jaar geleden dat de Flandrien kaas werd gelanceerd. De eerste prijs heeft ons bedrijf een flinke boost gegeven”, vertelde directeur Jan Desmet. Hij vergelijkt de prijzen met de Oscars van de film. “Dit is dus heel goed nieuws, waar we altijd blij mee zijn. We zijn er bijzonder trots op dat onze inspanningen op het gebied van kwaliteit en vakmanschap nog steeds worden erkend door de internationale jury van de World Cheese Awards.

2 X Super Gold voor little cheese farm

Bovendien won Little Cheese Farm uit Aalter twee Super Gold-medailles met zijn Maigre des Flandres en Gentenaer kazen, , alsook twee zilveren en twee bronzen medailles. Passendale kreeg ook een Super Gold voor zijn Postel belegen Père Joseph won goud en Jonge Postel, Passendale Classic en Passendale Caractère kregen elk een zilveren medaille.

Zuivelfabriek ’t Groendal in Roeselare won 9 medailles en Zuivelfabriek Baliehof in Jabbeke won 3 medailles, 2 zilveren en 1 bronzen. De Wilde zuivel uit Sint-Niklaas won tenslotte ook een bronzen medaille.

Bron:VILT

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*