26-jarige moet Stella op de kaart zetten in Carlsberg-land

De Belgische Fleur Lievevrouw moet als directeur Denemarken het kleine marktaandeel van AB InBev vergroten in het Scandinavische land. Ze is een van de talenten die de biermultinational wegplukte van de schoolbanken. ‘De verantwoordelijkheid is soms angstaanjagend, maar ook supercool.’

Amper 26 jaar is ze en ze is al landendirecteur bij AB InBev. De Belgische Fleur Lievevrouw kreeg van de directie en CEO Carlos Brito de taak Stella Artois te lanceren in Denemarken, het land van AB InBevs grote rivaal Carlsberg.

Recht van de schoolbanken belandde ze drie jaar geleden in een talentenprogramma waarin AB InBev jonge mensen in twee jaar tijd klaarstoomt voor jobs waarin andere mensen alleen belanden na een jarenlange carrière. Voor AB InBev zijn die ‘traineeships’ een investering. Een manier om talent aan de basis op te sporen, op te leiden en langdurig te laten functioneren in leidinggevende functies.

Talent op de schoolbanken rekruteren is een traditie bij de Leuvense brouwer. Elk jaar worden meer studenten geselecteerd. Vorig jaar vatten 120 mensen een van de vier types traineeprogramma’s aan. Die spitsen zich toe op management, marketing, verkoop en logistiek. In 2014 ging het nog om 45 mensen.

Bron; De Tijd

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*