25 jaar oude Scheldebrouwerij kijkt verder over grenzen

De Scheldebrouwerij in Meer (Hoogstraten) bestaat een kwarteeuw. Het bedrijf zet de komende jaren in op de export buiten zijn thuislanden België en Nederland.

De Scheldebrouwerij ging in 1994 van start in de keuken van brouwmeester Peter van de Eijnden in Bergen op Zoom. “Ruim 10 jaar geleden was de capaciteit in onze locatie in Zeeland vol”, vertelt biersommelier Folko Kleinsma. “Via onze collega’s van Brouwerij Sterkens in Meer vonden we een nieuwe plek in de bedrijvenzone langs de E19. Onze bieren waren daarvoor al op Belgische leest geschoeid, dus het verhaal klopte wel.”

6.000 hectoliter


9 medewerkers zorgen ervoor dat er jaarlijks 6.000 hectoliter bier het gebouw van De Scheldebrouwerij verlaat. “Ongeveer 60% van de productie vindt zijn weg naar Nederland, 40% naar België. De export naar andere landen is beperkt maar de ambitie is er wel. De Hop Ruiter is zelfs ontstaan op vraag van een Amerikaanse klant, we verkopen ook in Italië.”

De Scheldebrouwerij heeft een vast assortiment van 9 bieren, waarvan de tripel Zeezuiper en de blonde Lamme Goedzak het populairst zijn. “Daarnaast hebben we de tijdelijke Schelde Specials. Zondag 19 mei organiseren we een opendeurdag en stellen we onze vierde en vijfde Schelde Special voor. Knots is een Hefe Weissbier van 6% met limoenblad en gember, Knuppel is Schwartzbier van 5% met zwarte peper. Ze zijn vernoemd naar de figuren op het wapenschild van Bergen op Zoom, die steeds met ons mee zijn verhuisd. Ondertussen zijn we aan het nadenken over een nieuwe toebakspecial.”

Bron: MadeindeKempen,.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*