24ste editie van de week van de Friet in Vlaanderen

De Week van de Friet keert terug naar Vlaanderen van 6 tot 12 november 2023 voor zijn 24ste editie. De campagne van de Week van de Friet, dit jaar georganiseerd door VLAM in samenwerking met de frituursector, zet de frituurcultuur en de gouden lekkernijen van Friet in de kijker. Na vorig jaar het visuele aspect te hebben verkend, focust de campagne dit jaar op het auditieve, aangezien de kenmerkende geluiden van het frituren ook het verlangen opwekken om te genieten van heerlijke frieten uit het frietkot

De campagne van de Week van het Frituur is een bekend evenement geworden in Vlaanderen: 66% van de Vlamingen herkent de acties die in het kader van de week worden georganiseerd. Bovendien wil 63% van de Vlamingen frietjes van de frituur proberen als ze de campagne volgen, zo blijkt uit een representatief consumentenonderzoek uitgevoerd door iVox in opdracht van VLAM in november 2022.

Radiospots focussen op het auditieve aspect: de bereiding van frietjes

Frietkotten maken integraal deel uit van de Belgische cultuur en de Week van de Friet wil ze in de kijker plaatsen. Dit jaar staat het het auditieve aspect, het ‘oor’ in de schijnwerpers, met een nieuwe radiospot met de typische geluiden van het bereiden van frietjes en gesprekken in frietkotten om de eetlust van de luisteraars op te wekken. De campagne wordt vanaf 6 november uitgezonden op radiozenders MNM, Studio Brussel, Joe FM en Q-Music, en sociale netwerken zoals Facebook en Instagram zullen ook worden gebruikt om de Week van de Friet bij consumenten te promoten.

Bijna een op vijf Vlamingen komt elke week in het frietkot

Uit onderzoek van november 2022 bleek dat frietkotten erg populair blijven in Vlaanderen: 53% van de Vlamingen bezoekt minstens één keer per maand een frietkot en 19% elke week. De campagne van de Week van de Friet wordt gewaardeerd door 63% van de Vlamingen en 76% vindt dat het frietkot op een positieve manier wordt gepromoot. De meerderheid van de Vlamingen bezoekt regelmatig dezelfde frituur en 59% is ervan overtuigd dat de beste frieten te vinden zijn in frietkoten, een cijfer dat gestegen is sinds bijna 20 jaar geleden.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*