21 brouwerijen gesloten, 60 nieuwkomers

Ondanks de crisis is het aantal brouwerijen in België gestegen van 340 tot 379. Er kwamen 60 nieuwe brouwerijen bij maar 21 sloten ook definitief de deuren, zo blijkt uit het jaarverslag van de Belgian Brewers Federation.Ook al is de sector zwaar getroffen door de crisis, toch hebben de federale en regionale steunmaatregelen vele brouwerijen in staat gesteld het hoofd boven water te houden.

De Belgische brouwers hebben ook initiatieven genomen om de horecasector te steunen via acties zoals “Horeca Comeback”. Dankzij dit initiatief konden consumenten bijdragen tot de ondersteuning van één of meer horecagelegenheden door waardebonnen te kopen die zij in hun favoriete restaurants, (snack)bars en cafés konden gebruiken zodra deze weer de deuren openden.

Geen verhoogde belastingen

De heropening van de horeca betekent echter niet het einde van de moeilijkheden. Daarom is het belangrijk om enerzijds de horeca en de brouwerijsector te blijven steunen en anderzijds hen in staat te stellen zaken te doen. Het is derhalve van essentieel belang dat de belastingdruk niet wordt verhoogd en er geen extra regelgeving of beperkingen worden ingevoerd. Belgische Brouwers hoopt dat de gezondheidssituatie verder positief blijft evolueren zodat het leven hoe langer hoe meer zijn normale gang kan gaan zonder capaciteitsbeperkende maatregelen.http://www.belgianbrewers.be/IMG/pdf/jaarverslag_bb_2020.pdf

Auteur Geert Van Lierde

Beeld: Belgian Brewers.be

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*