20 jaar brouwerijsite in Irchonwelz gevierd met collaboration brew


Brasserie des Légendes* en Brouwerij De Ranke brengen in de tweede helft van mei een collaboration brew uit. Op de site van Brasserie Ellezelloise in Ellezelles werd het wort gemaakt en de hop toegevoegd door Pierre Delcoigne en Nino Bacelle. Het resultaat wordt een amberkleurige stevig gehopte pale-ale achtige – misschien een Belgian Pale Ale,geïnspireerd door de IPA-bieren – van zo’n 5,5 tot 6 vol.%.

Oorspronkelijk zou deze collaboration brew een jaar eerder, in 2020, zijn gelanceerd naar aanleiding van de twintigste verjaardag van de opening van de brouwerijsite in Irchonwelz, maar de coronacrisis verstoorde die plannen. Uitgesteld maar geenszins afgesteld, want beide brouwers wilden hun gezamenlijk project realiseren. Omdat je niet kan blijven uitstellen werd het Punchy Flowers-project nu hernomen, waardoor het bier kan gelanceerd worden rond half mei.

Korte keten

Voor de collaboration brew besloten beide brouwers vanuit eenzelfde filosofie en gepassioneerd vakmanschap om samen te werken. Brasserie des Légendes verbouwt zijn eigen gerst op de akkers van Ferme Beauregard nabij de brouwerij in Irchonwelz. Brouwerij De Ranke staat erom bekend om uitsluitend te werken met Belgische hop en meer specifiek met verse hopbellen. Het samenwerkingsproject tekent bijgevolg voor een zo goed als streekeigen bier, volledig in lijn met de korte keten-filosofie die door beide brouwerijen wordt nagestreefd. Het wordt hoedanook uitkijken naar de Punchy Flower, gebrouwen met vier moutvariëteiten van eigen verbouwde gerst en met vijf in België geteelde hopvariëteiten.Van de Punchy Flowers worden drie brouwsels van 15 hl. gemaakt. Het bier wordt toegevoegd aan de Legends-reeks van Brasserie des Légendes.

De Brasserie des Légendes is in 2006 ontstaan uit het huwelijk van de Brasserie des Géants en de Brasserie Ellezelloise. Het is geïnspireerd op de rijke folklore van de streek: de Ducasse van Ath met zijn optocht van reuzen en de Heksensabbat van Ellezelles. In 2019 heeft zij de activiteiten van de Distillerie de Biercée overgenomen. Het is in de Legends Brouwerij in Ath dat Goliath en Gouyasse, Ducassis (biologisch en glutenvrij, met zwarte bessensap), Saison Voisin en Legends Harmony worden gebrouwen.

This post is also available in: Nederlands

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*