Eerste CO2-neutraal gebouwde bedrijfssite in België

 Een grote bedrijfssite bouwen van 11.597 m2 en dat zonder impact op het klimaat? Het lijkt onmogelijk, maar het is precies wat ze gedaan hebben met de bouw van Waregem Business Park.

Het is dan ook de eerste bedrijfssite in ons land die CO2-neutraal is gebouwd. Dat was mogelijk dankzij onder meer zware inspanningen op het vlak van materiaalkeuze en energieverbruik. Zelfs de uitlaatgassen van de vrachtwagens die de werf aan- en afreden zijn gecompenseerd, door te investeren in een bijzonder klimaatproject in Oeganda.

In totaal is zo liefst 16.579 ton CO2 geneutraliseerd. Het is projectontwikkelaar ION die deze eer mag opstrijken en meteen oproept om meer bouwprojecten in ons land op deze manier te bouwen. Als dat gebeurt, kunnen we jaarlijks voor +/- 13 miljoen ton aan CO2-uitstoot vermijden, wat gigantisch is. Weervrouw en klimaatexpert Jill Peeters en Vlaams minister van Energie Bart Tommelein steunen deze oproep.

zie video


https://news.bereal.be/primeur-eerste-volledig-co2-neutraal-gebouwde-bedrijfssite-van-belgie?asset_type=video&asset_id=40382#video-40382

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*