Megaproject van Clarebout Potatoes in Duinkerken is bijna klaar

Na het overwinnen van de laatste juridische hindernissen in de zomer van 2021, loopt het megaproject van Clarebout Potatoes en zijn dynamische manager, Jan Clarebout, in Duinkerken duidelijk ten einde. Het project omvat een investering van 140 miljoen euro en de creatie van 320 nieuwe banen, die vanaf begin 2023 zullen worden ingevuld. Dit project kwam tot stand in samenwerking met Dunkerque Promotion.

Met 1600 werknemers is Clarebout de grootste Europese producent van diepvrieschips. Vandaar dat de ondernemer Jan Clarebout in de media soms ook wel de frietkoning wordt genoemd.

Het bedrijf had extra capaciteit nodig, wat moeilijk te realiseren was op de site nabij het hoofdkantoor in Nieuwkerke.Dus zocht men het elders. In het Waalse Frameries waren er al langer plannen, maar die stuitten op hevig verzet, zowel van politici als van de plaatselijke bevolking.

Eerste buitenlandse investeringen

Volgens Clarebout staat de Duinkerke-optie los van het Waalse dossier. Duinkerke is in ieder geval de eerste buitenlandse investering van het bedrijf. De nieuwe fabriek in Duinkerken zal 24 uur per dag daaien en een capaciteit hebben van 1.400 ton frieten en afgeleide producten. Op die site werd ook al veel belang gehecht aan duurzaamheid, onder meer met een eigen waterzuiveringsinstallatie.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*