Belg Jo Thys wordt per 1 januari 2023 benoemd tot COO bij Barry Callebaut

Na sinds 1 september 2019 met succes de functie van Chief Operating Officer (COO) van de Groep te hebben vervuld, heeft Olivier Delaunay besloten de Belgisch-Zwitserse chocolademultional Barry Callebaut om persoonlijke redenen te verlaten. De Raad van Bestuur heeft Jo Thys, Barry Callebaut’s huidige President Asia Pacific en lid van het Uitvoerend Comité, benoemd tot nieuwe COO met ingang van 1 januari 2023.

Jo Thys (1972) is sinds 1 juli 2021 President Asia Pacific en lid van het Uitvoerend Comité van de Barry Callebaut Group. Onder zijn leiding heeft de regio haar groei versneld en haar operationele aanwezigheid in Australië uitgebreid. Jo Thys werkt al 25 jaar voor Barry Callebaut.

Peter Boone, CEO van de Barry Callebaut Group

“Ik ben verheugd Jo Thys te verwelkomen als de nieuwe COO van Barry Callebaut. Jo is een intern talent. Jo Thys, die Barry Callebaut in verschillende strategische functies op drie continenten heeft gediend, heeft een grondige kennis van operaties en toeleveringsketens en een sterk inzicht in het bedrijf. Daarnaast zet Jo zich in voor duurzaamheid en culturele en genderdiversiteit. Jo’s benoeming zal zorgen voor een vlotte overdracht en voortdurende operationele uitmuntendheid.”

Jo Thys behaalde een diploma elektromechanica aan de Universiteit van Leuven. Hij werkte de eerste drie jaar bij Real Software. Vervolgens ging hij in 1997 bij Callebaut in Wieze werken, waar hij verantwoordelijk werd voor de vloeibare chocolade. Dit vormde het begin van een lange carrière bij het bedrijf. Daarna bekleedde Jo Thys verschillende functies in de EMEA-regio voordat hij in 2006 naar de VS verhuisde als Vice President of Operations and Supply Chain voor de regio Amerika. Hij keerde in 2010 terug naar Europa als Vice President of Operations and Supply Chain voor de Cacaoregio en ondersteunde de integratie van Delphi, de cacao-ingrediëntendivisie van het in Singapore gevestigde Petra Foods, in 2013. Van 2017 tot 2021 was Jo Thys Vice President Cacao in Afrika, met bijkomende verantwoordelijkheid voor Afrika, het Midden-Oosten en Turkije. Met zoveel ervaring in zijn rugzak wordt hij nu operationele verantwoordelijke voor de hele groep. Barry Callebaut zal te zijner tijd bekendmaken wie Jo Thys zal opvolgen als President van Asia Pacific.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*