Kipco-Damaco genomineerd voor de Leeuw van de Export voor voedingsproducenten ?

Op 14 september wordt in De Brabanthal in Leuven bekend welk Vlaams bedrijf met meer dan 50 werknemers de exportprijs in ontvangst mag nemen. Een van de zes genomineerden voor de Leeuw van de Export is de voedingsmiddelenproducent en -handelaar Kipco-Damaco uit Oostrozebeke.

Kipco-Damaco produceert kippenseparatorvlees dat onder meer verwerkt worden tot worsten en diverse snacks voor de frituursector. Het bedrijf verkoopt ook diepvriesgroenten, vlees, vis en frieten aan de kleinhandel en de cateringsector. Kipco-Damaco, ten slotte, recupereert nevenstromen uit de pluimveeproductie en verwerkt ze tot functionele componenten voor aquacultuur-, voedings- en veevoederfabrikanten.

83% van de omzet is exportgerelateerd

Ongeveer 83% van de omzet is afkomstig van de export, waarvan een aanzienlijk deel (62%) gehaald wordt in markten buiten de EU. De producent heeft een netwerk van verkoopkantoren in landen als Singapore, Brazilië, India, China en Vietnam. Naast de hoofdzetel in Oostrozebeke zijn er productievestigingen in Polen en Frankrijk.

De prijs wordt op 14 september uitgereikt door de Vlaamse minister-president Jan Jambon.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*