Werken aan “Belgian Beer World” in Beursgebouw Brussel schieten aardig op

De Beurs in Brussel staat in de steigers. Het belangrijkste belevingscentrum binnen dit vernieuwde gebouw wordt de “Belgian Beer World”. De biercultuur zal hier in al haar glorie kunnen schitteren. Café & Bistro en FI-journalist Geert Van Lierde ging op bezoek. Zijn verslag…

Gisterennamiddag kreeg ik de uitzonderlijke kans om deel te nemen aan een werfbezoek naar aanleiding van de restauratie van het Beursgebouw in Brussel, herbestemd als publieke galerij en belevingscentrum voor Belgisch bier inclusief de transformatie van de archelogische site Bruxella 1238.

Tweede en derde verdieping

Met als hoofdattractie ‘Belgian Beer World’ op de tweede en derde vierdieping, wordt een permanente en interactieve tentoonstelling die het nationale erfgoed door Unesco erkend, onder de aandacht gebracht. Het zal de specifieke kenmerken van bier toelichten, in relatie tot de cultuur, de diversiteit, de brouwkunst gelinkt aan de Belgische geschiedenis.

Na vele jaren zwoegen komt de finish in zicht en zal het iconische Beursgebouw in Brussel een plaats worden waar de door Unesco beschermde biercultuur in al haar glorie zal kunnen schitteren. Ik was wederom enorm onder de indruk van de prachtige architectuur van het Beursgebouw. Een prachtige locatie, hartje Brussel, waar de Belgische brouwers samen achter hun product zullen staan.

Ik kijk er al naar uit…

Fier op ons bier ! 😎

Lees ook: Belgian Beer World opent in 2023

https://www.foodindustry.be/belgian-beer-world-opent-in-2023/

r

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*