Grote bedrijven kiezen voor de eiwittransitie

De voedingsindustrie is in de ban is van de eiwittransitie. De klimaatverandering maakt deze omschakeling noodzakelijk, aangezien dierlijke producten zoals vlees en zuivel aanzienlijk bijdragen tot het broeikaseffect.

Plantaardige vleesvervangers zijn aantrekkelijk voor voedingsbedrijven omdat het intensief verwerkte producten zijn met een hoge toegevoegde waarde. Eiwit uit soja, erwten of andere plantaardige bronnen moet worden geïsoleerd, en het isolaat wordt verwerkt tot een product dat zo veel mogelijk op vlees lijkt. Leroy: “Voor grote bedrijven is vers vlees lange tijd een goed inkomstenmodel geweest, maar de marges krimpen. Uiterst verwerkte plantaardige producten zijn een goede manier om waarde toe te voegen.

Leroy wijst erop dat veel startende bedrijven nog steeds geld verliezen. Dit geldt voor Oats, Veganz en Beyond Meat. Om winst te maken, moeten zij veel meer verkopen dan voorheen of de prijs van hun producten verhogen.

Bron:DS

Ontwikkeling op de beurs

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*