Veel Duitse beurzen inzake procestechnologie vinden in 2022 wél plaats

Zoals het er nu uitziet, wordt 2022 een superbeursjaar. Veel evenementen die in 2021 werden afgelast, zullen worden ingehaald. Gezien de hoge infectiecijfers en een nieuwe Corona-variant zijn de eerste evenementen nu opnieuw uitgesteld. Wij hebben de belangrijkste beursdata 2022 voor procestechniek voor u samengesteld en zullen u op de hoogte blijven houden.

2022 beurskalender voor procestechnologie

Solids, Recycling-Techniken en Pumps & Valves verschoven van februari naar juni 2022

Met het oog op de onzekere pandemische situatie zijn de vakbeurzen Solids en Recycling-Technik samen met Pumps & Valves nu uitgesteld van februari 2022 naar 22-23 juni 2022. Dan openen de beurzen in Dortmund eindelijk weer hun deuren voor het vakpubliek. De voorbereidingen voor het beurstrio zijn in volle gang en de verwachtingen zijn navenant hoog gespannen.

Filtech in maart 2022

Vanwege de voortdurende dynamische ontwikkeling van de Corona-pandemie heeft de organisator van Filtech besloten de combinatie van vakbeurs en congres uit te stellen tot 8-10 maart 2022. Tot de heropening van het platform voor filtratie en scheiding van alle soorten media in het expositiecentrum in Keulen zal het Filtech online-aanbod leveranciers en belangstellenden met elkaar in contact brengen. https://filtech.de/exhibition/innovation-guide.‧

Anuga Foodtec 2022 presenteert zich als Special Edition

Het concept van Anuga Foodtec omvat alle processtappen vanaf de verwerking van de grondstoffen tot het eindproduct. Dit betekent dat de beurs een centrale rol speelt voor de industrie. Anuga Foodtec, dat is uitgesteld tot april 2022, blijft in alle segmenten zeer populair. Het wordt gelanceerd als een “Special Edition” en zal dus een compacte vakbeurs combineren met het hoog bereikbare digitale platform Anuga Foodtec @home. Het zal in Keulen worden gehouden van 26 tot 29 april 2022.

Het evenement- en congresprogramma zal ook gedeeltelijk in kaart worden gebracht bij Anuga Foodtec @home. Bepaalde delen van het zeer gerichte technische programma kunnen daarentegen alleen op de beurs worden beleefd. De lezingen in de Speakers Corner kunnen alleen tijdens de beurs worden gevolgd en versterken de live dynamiek.

IFFA – sector van vlees en vervangvlees kijkt uit naar belangrijkste live-evenement in 2022

De populariteit van de industrie voor IFFA 2022 gaat onverminderd door. Het aantal exposerende bedrijven en de hoeveelheid ingenomen vloeroppervlak zijn vergelijkbaar met de cijfers van het vorige evenement in 2019. Messe Frankfurt waarborgt alle deelnemers een veilige omgeving voor persoonlijke ontmoetingen.
Messe Frankfurt verwacht dat meer dan 900 exposerende bedrijven uit de hele wereld zullen deelnemen aan IFFA, Technology for Meat and Alternative Proteins, in Frankfurt am Main van 14 tot 19 mei 2022. De verwachte expositieruimte, die opnieuw de hallen 8, 9, 11 en 12 zal beslaan, ligt op hetzelfde niveau als het vorige evenement. De bedrijven zullen innovaties voor de hele eiwitverwerkingsketen laten zien. Naast vleesproducten besteedt IFFA voor het eerst speciale aandacht aan ingrediënten en productieprocessen voor plantaardige eiwitten, en biedt daarmee een professioneel platform voor dit snel groeiende segment.

Powtech vindt parallel aan Fachpack plaats

In 2022 zal de pandemie de internationale evenementenkalender voor mechanische verwerkingstechnologie en -analyse opnieuw op zijn kop zetten. Na intensief overleg met de conceptuele sponsors, de beursadviesraad en talrijke geregistreerde exposanten, heeft NürnbergMesse als organisator nu besloten om Powtech 2022, de toonaangevende internationale beurs voor poeder-, granulaat- en stortgoedtechnologieën, met vier weken uit te stellen. De beurs vindt nu parallel aan Fachpack plaats, de vakbeurs voor verpakkingen, technologie en processen, van 27 tot 29 september 2022 in het beurscentrum van Neurenberg. “Dit betekent dat we de sector van de bulkgoederen een beurs kunnen aanbieden buiten de zomervakantie, wat vooral handig is voor onze klanten uit Zuid-Duitsland en het Middellandse Zeegebied,” zegt Heike Slotta, Executive Director Exhibitions, Nürnbergmesse.

Voorbereidingen voor Drinktec

Drinktec, ’s werelds toonaangevende vakbeurs voor de dranken- en vloeibare voedingsmiddelenindustrie, wordt van 12 tot en met 16 september 2022 in München gehouden. Zoals blijkt uit de voortdurend grote vraag naar ruimte van exposanten uit Duitsland en het buitenland, geniet de vakbeurs een hoge graad van acceptatie als impulsgever voor de dranken- en vloeibare levensmiddelenindustrie. .

Braubeviale pauzeert in 2022

Na intensief overleg met de bedrijven en verenigingen die in de adviesraad van de Braubeviale zijn vertegenwoordigd, heeft Nürnbergmesse als organisator besloten de beurs, die eigenlijk van 8 tot en met 10 november 2022 zou plaatsvinden, te schorsen. “Op deze manier spelen we in een vroeg stadium in op de bezorgdheid van de markt en geven we de sector planningszekerheid”, zegt Andrea Kalrait, uitvoerend directeur Braubeviale en Beviale Family. De volgende Braubeviale zal van 14 tot 16 november 2023 in Neurenberg worden gehouden.

Valve World Expo gepland voor november 2022

Na de annulering van de internationale Valve World Expo als gevolg van de huidige Covid 19-besmetting, zal de volgende editie zoals gepland plaatsvinden van 29 november tot en met 1 december 2022. “We kijken ernaar uit om exposanten en bezoekers weer te verwelkomen in het beurscentrum van Düsseldorf,” zegt Daniel Ryfisch, Project Director wire / Tube & Flow Technologies.

Valve World Expo 2022 vindt plaats met een begeleidende conferentie in de hallen 1,3 en 4. De parallelle internationale Valve World Conference wordt gehouden in de nieuwe Hal 1; het Valve World Forum volgt in Hal 3. Beide formules zullen opnieuw door KCI worden georganiseerd en gecontroleerd. Bedrijven kunnen zich al vanaf eind maart 2021 registreren.

Interpack en Components vinden plaats in mei 2023

De volgende Interpack vindt plaats van 4 tot 10 mei 2023 in het beurscentrum van Düsseldorf. Tot aan de reguliere editie van de toonaangevende vakbeurs kan de industrie op www.interpack.de op de hoogte blijven van trends, ontwikkelingen en innovaties in de sector. Geïnteresseerden kunnen het online-aanbod van de Componenten vinden op www.packaging-components.de. Voor de komende Interpack en Components 2023 zullen extra online mogelijkheden beschikbaar zijn voor exposanten en bezoekers.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*