150ste verjaardag van Duvel Moortgat met Duivelse Duvel-variant

Duvel Moortgat viert dit jaar zijn 150e verjaardag en klinkt hierop met een nieuwe variant van Duvel, het iconische vlaggenschip van de brouwerij. Vanaf nu kunnen bierliefhebbers genieten van een nieuwe zachte en volmondige blonde Duvel met een alcoholpercentage van 6,66%.

Voor Duvel 6,66% worden maar liefst zes verschillende hopsoorten gebruikt: de nobele en exclusieve hopsoorten Saaz Saaz en Styrian Golding liggen net als bij de klassieke Duvel aan de basis en worden, onder meer door dry-hopping, gebalanceerd met vier andere hopvariëteiten. “Onze lange brouwervaring met aromatische hoppen en de zeer succesvolle IJ Van De Duvel (6,66 vol.%), onze samenwerking met de Amsterdamse stadsbrouwerij Brouwerij ’t IJ van vorig jaar, vormen de basis voor deze nieuwe Duvel. Met onze eigen, unieke Duvelgist en een blend van 3 expressieve moutsoorten creëerden we een zacht en toegankelijk bier. Door het bier niet volledig te filteren bekomen we ook een lichte, natuurlijke troebel.

Vat en fles

Duvel 6,66% zal beschikbaar zijn op zowel vat als op fles, een fantastische aanvulling op de bestaande Duvel en Duvel Tripel Hop die we onze liefhebbers al aanboden”, aldus brouwer Sam De Belder. CEO Michel Moortgat: “Om het 150-jarige jubileum van onze 4e generatie familiebrouwerij te vieren, zijn we op zoek gegaan naar een toegankelijke en toch volmondige receptuur. Een 100% Duvel, gebrouwen met de beste ingrediënten en met de karakteristieke hergisting op fles. Er zijn minstens 666 goede redenen om dit bier te drinken, het glas heffen in de heropstartende Belgische horeca is er alvast één van. Daar kijken we écht naar uit!”.

Laat die 6,66% nu ook net een symbolisch getal zijn, ongeacht of je dat alcoholpercentage nu exact tot op een honderdste kan bepalen buiten specifieke labo-omstandigheden. In de Bijbel is 6 overigens een bijna goddelijk getal want de wereld werd gemaakt in 6 dagen, want op de zevende dag werd er gerust. 666 is een zogenaamd driehoeksgetal. Als je een rij maakt met het getal 1 en op de volgende rij tweemaal 1 zet en zo doorgaat tot 36 rijen met telkens 1 meer en daarvan de optelsom maakt, kom je uit op 666. En laat 666 in de Bijbelse symboliek nu ook net het getal van ‘Het Beest’, de antichrist zijn, namelijk de … duivel of ‘den duvel’. Met 666 voegt Duvel Moortgat alleszins een duidelijk herkenbaar getal toe aan zijn identiteit, net zoals 6666 destijds het herkenbar getal (de postcode) was van Achouffe.

Samenwerking

Met het project IJ van de Duvel was die 666 reeds aanwezig als knipoog naar ‘den duvel’. Het zou ons niet verwonderen wanneer een marketing-gedreven brouwerij zoals Duvel in dit feestjaar nog een aantal ‘knipoog’-bieren zou uitbrengen in samenwerking met andere buitenlandse vestigingen en partners zoals brouwerij Bernard brewery in Tsjechië, Birrificio del Ducato in Italië, Boulevard Brewing Company, Firestone Walker Brewing Co. en Ommegang in de Verenigde Staten. Zo ontstaat er meteen een breed assortiment van 6,66%-bieren die symbolisch de band met Duvel accentueren door middel van het getal 666.BierPassie.com Prik&Tik Zythos vzwBelgian Brewers FederationBelgian Family Brewers

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*