Nieuw gamma lactosevrije producten van Arla

Na het succes van Arla skyr en Melkunie PROTEIN, breidt Arla Foods Belgium haar gamma uit met de introductie van een volledig gamma lactosevrije zuivelproducten. Arla Lactofree® is vanaf nu tijdelijk exclusief verkrijgbaar bij Delhaize. Met deze lancering zet de zuivelcoöperatie een verdere stap in haar ambitieuze groeistrategie op de Belgische markt.

Met onmiddellijke ingang is het lactosevrije productassortiment, Arla Lactofree®, ook beschikbaar op de Belgische markt. Arla Foods Belgium presenteert een breed assortiment van acht verschillende producten. Het gaat om Arla Lactofree® UHT-melk, Arla Lactofree®-kaas en Arla Lactofree®-yoghurt. Deze producten zijn tijdelijk exclusief verkrijgbaar bij Delhaize. Deze lancering is een nieuwe stap in de groeistrategie van Arla Foods Belgium voor de komende jaren.

“In andere Arla-markten, zoals het Verenigd Koninkrijk, Denemarken, Zweden, Nederland en Duitsland, is het merk al zeer succesvol. Dit succes is deels te danken aan de goede smaak van onze producten. In België willen wij de consument een toegevoegde waarde bieden met ons gamma en een voortrekkersrol spelen op het gebied van innovatie. Daarom hebben wij gekozen voor een andere aanpak, waarbij de nadruk ligt op de heerlijkheid van lactosevrije zuivelproducten. Tegelijkertijd willen we de producten toegankelijk maken voor iedereen”, zegt Thierry van Obbergen, commercieel directeur van Arla Foods Belgium.

Tussen 15 en 20% van de Belgen is lactose-intolerant. Voor deze groep was er nog geen smakelijk alternatief voor zuivelproducten. Met de lancering van Arla Lactofree® biedt Arla Foods een assortiment lactosevrije producten met de authentieke smaak van melk. Een speciaal filterproces verwijdert de lactose uit de melk, zodat mensen die vaak ongemak ondervinden, de melk zonder problemen kunnen drinken of in gerechten gebruiken.

Arla Lactofree® is nu verkrijgbaar in Delhaize-winkels in België. Speciaal voor de Belgische markt produceert Arla Foods drie kleine yoghurtverpakkingen van 150 gram in de smaken mango, vanille en bosbessen. De lancering wordt ondersteund door een marketingcampagne met de slogan: “Geniet, het is mogelijk”.

Over Arla Foods

Arla Foods is een internationale zuivelcoöperatie met 9.400 melkveehouders in 7 landen: Denemarken, Zweden, het Verenigd Koninkrijk, Duitsland, Nederland, België en Luxemburg. Arla Foods is ’s werelds grootste producent van biologische zuivelproducten en zet zich in om mensen te helpen gemakkelijker en gezonder te leven door goede voeding. Op de Belgische markt brengt Arla Foods de volgende producten op de markt: Arla skyr, Melkunie PROTEIN, Castello®-specialiteitenkaas en Apetina®-saladekaas. Voor meer informatie, zie https://www.arla.be/.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*