Van idee tot nieuw product: groenten en vis in één bij Gwenny’s

Een moeder met drie jonge kinderen. Een voedingsdeskundige, met een drukke baan en een leuk sociaal leven. Gwendolien Delcour snapt perfect waarom mensen naar vlugklare en vaak ongezonde voedingsproducten grijpen. “Op drukke dagen nemen we onze toevlucht tot gemakkelijk te bereiden producten. Maar die zijn vaak ongezond. Met mijn nieuwe visburgers en visballetjes, breng je een gezonde en makkelijk te bereiden maaltijd op tafel. Vraag voortaan naar Gwenny’s vis met groentenburgers!”

Gezond eten is iets waar Gwendolien zich al langer mee bezighoudt. Veertien jaar geleden richtte ze Quality & Food op, een adviesbureau in de voedingssector. Zij adviseerde een brede waaier van voedingsbedrijven: van slachthuizen tot koekjesfabrieken. In har vrije tijd is ze ook hobbykok. En tijdens de eerste corona-lockdown had ze door het verplichte thuiswerk meer vrije tijd om nieuwe recepten uit te testen. Haar familie proefde die graag. Enkel als die bereidingen op punt stonden, konden ze vervolgens door een testpanel worden geproefd. Gwendolien was tevreden en plande om een productielijn op te zetten. Ze nam contact op met de Colruyt Group. Zou Colruyt geïnteresseerd kunnen zijn in haar groenten- en visburgers? Ja, de retailer bleek geïnteresseerd en wilde haar product wél verdelen. Gwendolien: “Ik had niet verwacht dat het zo snel op zo’n grote schaal zou worden uitgerold. “

Marketing en productie

Gwendolien moest snel op zoek naar een productie-eenheid om die heerlijke visburgers en -balletjes te produceren. “Het moeilijkste was een geschikte plaats te vinden die voldeed aan alle strenge voorschriften van het FAVV. Gelukkig vond ik in Brugge wat ik zocht aan de Jacob Van Arteveldestraat. Er was daar een geschikt pand. Ik hapte toe en mijn eigen zaak, VHR food was een feit. Via een goede vriend kon ik ook tweedehandsmachines op de kop tikken om de productie op te zetten. Ik wilde die producten wél onder mijn eigen naam op de markt brengen. Toen ben ik naar een reclamebureau gestapt. Gwenny’s Delicious Fish Dishes was geboren.”

In het Brugse atelier werken ondertussen vijf mensen. Productiecijfers geeft Gwendolien liever niet. “Het geheim van mijn product is de combinatie van vis en groenten, versterkt met specerijen en kruiden. Het is fast food in de puurste zin van het woord: gezond en in enkele minuten klaar. De missie van ons bedrijf is eerlijke en gezonde visproducten produceren. Zonder paneermeel, maar met omega-3 rijke ingrediënten, geen smaakversterkers, kleurstoffen of conserveringsmiddelen. Er wordt alleen MSC/CSA gecertificeerde vis gebruikt, waardoor de producten niet alleen duurzaam, maar ook gezond zijn.”

Gwendolien heeft nog veel ideeën en plannen. Kijk gerust eens op har website voor gamma en dito recepten: www.gwennys.be

Beeld: website gwenny’s

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*