135-jarige De Ryck klinkt met Arend Oak

Brouwerij De Ryck viert haar 135e verjaardag met een dubbelslag. De Arend Tripel, die eerder al werd uitgeroepen tot beste tripel wereldwijd, inspireerde de familiebrouwerij uit Herzele voor een op houtsnippers gerijpte Arend Oak evenals voor een op dezelfde houtsnippers gerijpte Arend Oak Distilled in samenwerking met Stokerij De Moor Likeur- en Wijnhandel.

Opgericht in 1886 bleef De Ryck decennialang een typische dorpsbrouwerij. Na het aantreden van An De Ryck in 1977 als eerste vrouwelijke brouwingenieur in België breidde de brouwerij haar activiteiten uit, pionierde zij met thuistapvaatjes en introduceerde zij pas in 2006 flessenbieren, wat meteen de deuren opende voor uitbreiding van het speciaalbiergamma.

Breder aanbod en nevenproducten

Mede onder impuls van dochter Miek en zoon Bram werd het aanbod uitgebreid met onder andere Steenuilken en de Arend-bieren, waarvan de naam verwijst naar de vroegere brouwerijnaam De Gouden Arend.

Als één van de eerste brouwerijen in het land lanceerde De Ryck een gamma nevenproducten zoals bierpastei en de bierschnaps of ‘eau de bière’ Bierblomme die wordt gedistilleerd bij stokerij De Moor.

Arend Oak

De coronacrisis gaf de brouwersfamilie en productieverantwoordelijke Victor Derammelaere voldoende tijd om te zoeken naar een gepaste creatie om de 135e verjaardag van de brouwerij in de kijker te plaatsen. Het resultaat daarvan is een volmondig en rijk bier Arend Oak, gebaseerd op de Arend Tripel die men heeft laten rijpen op medium getoaste Amerikaanse eik. Afgetopt met een romige schuimkraag presenteert Arend Oak zich met uitgesproken toetsen van karamel, vanille en hout binnen een mooi gebalanceerd en complex geheel. Aanvullend op de Arend Oak werd Arend Oak Distilled gecreëerd, een donkere maar zachte ‘eau de vie’ eveneens op basis van Arend Tripel. Gerijpt op dezelfde houtsnippers verwerft het bierdistillaat zijn warme koperkleur en krijgt het ook subtiele toetsen van hout en vanille. Arend Oak en Arend Oak Distilled zijn verkrijgbaar in de webshop van de brouwerij en in de drankenhandel.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*