10 jarige bestaan van de brouwerij van de Abdij van Averbode gevierd met nieuw ‘licht’ bier

In april 2014 introduceerde de abdij een assortiment van brood, kaas, en bier, wat later werd uitgebreid met andere producten. De keuze voor Brouwerij Huyghe als partner voor het abdijbier werd destijds gemaakt vanwege het familiale karakter van de brouwerij. Het contract is recentelijk met nog eens 10 jaar verlengd.

Traditie staat hoog in het vaandel bij Brouwerij Huyghe, waarbij de bieren altijd in overleg met de Norbertijnen worden ontwikkeld. De eeuwenoude abdijbrouwtraditie wordt gerespecteerd door de brouwerij, die de bieren volgens authentieke recepten produceert.

In vervolg op deze traditie brengt Averbode Extra 4.8% een eerbetoon aan het vroegere, lichtere bier dat ooit binnen de abdijmuren werd gebrouwen. Dit bier sluit tevens aan bij de moderne behoefte aan lichtere bieren. Averbode Extra is een blond multigranenbier met het kenmerkende aroma van groene appel en kruiden, dankzij het gebruik van de Averbode-gist. De dry-hopping zorgt voor een verfrissende smaak met een hoppig en bloemig karakter.

Geef als eerste een reactie

Geef een reactie

Uw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.


*