Barry Callebaut presenteert rozerode chocolade: Ruby

 80 jaar na de introductie van de witte chocolade, presenteert Barry Callebaut vandaag 5 september 2017 een vierde chocoladesoort. De roze chocolade 'Ruby' claimt voortaan een plaatsje naast de zwarte choclade, de melkchocolade en de witte chocolade.

Deze roodachtige chocolade is smeuïg, bijzonder lekker en heeft een fruitige smaak van bessen. De nieuwe chocolade kreeg de naam ‘ruby’, naar de cacaoboon die gebruikt wordt om de chocolade te maken. De bonen komen van over heel de wereld.

De chocolade werd in Franrkijk en België ontwikkeld: 'We hebben twee wereldwijde R&D-centra, waaronder dat in Wieze dat heel erg belangrijk is. De chocolade is ontdekt uit een selectie van veel verschillende soorten cacaobonen. Kleur en smaakt worden ontwikkeld tijdens de verwerking van de bonen, klinkt het. ‘Het is een heel lange zoektocht geweest van dertien jaar naar die cacaoboon en de ruby chocolade.’ Ook de Duitse Jacobs University was betrokken bij de ontwikkeling.

Door de unieke verwerking is Barry Callebaut er dus in geslaagd om de smaak en kleur - die natuurlijk aanwezig is in de Rubyboon - naar de oppervlakte te brengen. Kleur en smaak ontstaan tijdens de productie. Noch bessen, noch bessengeur of kleurstoffen werden toegevoegd.

Op 5 september 1937 was het precies 80 jaar geleden dat Barry Callebaut witte chocolade lanceerde.

 


Contacteer ons

Food Industry
een uitgave van evolution media group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@foodindustry.be


Site in beweging