Lotus Bakeries haalde gebakjes uit de rekken

De koekjes- en gebakjesgroep haalde midden augustus enkele producten uit de winkelrekken omdat in een aantal gebakjes fipronil verwerkt is. Dat meldde 'VTM Nieuws' na een rondvraag bij de supermarkten Delhaize, Colruyt en Lidl en werd later door Lotus bevestigt. Er komt wel geen terugroepactie voor de consumenten.

Het ging om Zebra- en Amico-gebakjes, Madeleines en mini-frangipanewafels. Uit analyses bleek dat bij een beperkt aantal loten de hoeveelheid fipronil 'net boven' de Europese conformiteitsdrempel voor afgewerkte producten ligt, maar 'ver beneden de veiligheidsdrempel voor voedselveiligheid', vertelde Lotus. 'Er is dus geen reden tot bezorgdheid in geval van consumptie', verzekert het bedrijf.

Franse actie

Eerder raakte bekend dat Lotus Bakeries ook in Frankrijk een lot frangipanekoeken uit de rekken heeft gehaald. Dat gebeurde nadat ze op een lijst van het Franse ministerie van Landbouw waren 

beland. Ook wafels van andere fabrikanten staan op die lijst, omdat het Franse ministerie van Landbouw vermoedt dat er sporen van fipronil in terug te vinden zijn.

In de speculoos en speculoospasta van Lotus Bakeries zitten geen eieren. Die zitten wel in de gebakjes en de wafels van het Lembeekse bedrijf.

Bron: de Tijd


Contacteer ons

Food Industry
een uitgave van evolution media group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@foodindustry.be


Site in beweging