Finse zuivelproducent bouwt duurzame fabriek

De Finse zuivelproducent Valio heeft geïnvesteerd in de bouw van een duurzame zuivelfabriek. In het ontwerp van de fabriek zijn keuzes gemaakt om afvalstromen te reduceren en het gebruik van natuurlijke bronnen te verminderen. Valio produceert yoghurt voor onder andere de Finse markt. “De nieuwe fabriek combineert de nieuwste technologie met vijftig jaar ervaring met yoghurt maken,” vertelt CEO Annikka Hurme.

 

“De moderne fabriek zorgt dat we competitief zijn zowel in Finland als op de exportmarkten”, vult Vesa Kaunisto, voorzitter van de raad van bestuur van Valio aan. Valio exporteert voornamelijk naar de omringende landen zoals Zweden en Denemarken. “In de toekomst willen we uitbreiden naar andere landen.”

 

Efficiënt gebruik van grondstoffen

Het ontwerp van de fabriek werd geleid door een efficiënt gebruik van de grondstoffen en is het hart van de hele operatie. Vele keuzes en oplossingen zijn gemaakt om afval te reduceren en grondstoffen te besparen. De materiaalstromen in de fabriek zijn efficiënt, omdat de productie rechttoe rechtaan is, legt projectmanager Jukka Partti uit. “Hierdoor bewegen de grondstoffen, verpakkingsmaterialen en eindproducten vloeiend van de ene fase naar de andere zonder extra handelingen.”

Bron:  De Tijd


Contacteer ons

Food Industry
een uitgave van evolution media group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@foodindustry.be


Site in beweging