In complete groente- en fruitsector regeert zoet stilaan over bitter

Onze spruitjes ‘verzoeten’, en ze zijn niet het enige slachtoffer van onze uitgesproken smaakvoorkeur: in heel de groente- en fruitsector wordt bitter stilaan verdrongen door zoet, tot onze appels toe. Experts reageren bezorgd, aldus het Nieuwsblad. “We ontwennen onze smaakpapillen. Op termijn smaakt alles hetzelfde.”

 

 

 

 

 

En het gaat verder dan de ‘onpopulaire’ spruiten en witloof: zelfs ons fruit krijgt langzaam een zoete update. Het fruitveredelingsstation Better3Fruit merkt een shift van zoetzure appels naar de zoetste exemplaren. “De Pink Lady heeft in België veel succes, wat niet zo’n goed nieuws is voor de minder zoete Jonagold”, zegt directeur Nicolas Stevens. “Maar de algemene vraag neigt duidelijk steeds meer naar zoet, daar is plaats voor in de markt. Hetzelfde verhaal bij paprika’s: ook stilaan wat zoeter, want we eten ze vaker als rauwe snack dan gestoofd. “Geen positieve evolutie”, zegt voedingsdeskundige en chef Sandra Bekkari. “Te veel zoet in fruit en groenten verhoogt onze drang naar suiker nog meer. Er zijn nog andere smaken die we kunnen leren appreciëren, anders smaakt alles op termijn hetzelfde.”






Contacteer ons

Food Industry
een uitgave van evolution media group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@foodindustry.be


Site in beweging