AB InBev mag Tripel Karmeliet overnemen

Alken-Maes vreest dat zijn concurrent AB InBev dankzij het bier Tripel Karmeliet een te dominante speler zal worden op de Belgische markt. De Belgische concurrentiewaakhond heeft echter geen probleem met de overname van brouwer Bosteels door AB InBev. Het marktaandeel van de Belgisch-Braziliaanse brouwer AB InBev zal door brouwer Bosteels (Tripel Karmeliet, Kwak en Deus) over te nemen in België met minder dan 1,5 procent stijgen. Daarom keurt de Belgische Mededingingsautoriteit (BMA) de overname goed.

 

 

 

 

 

De BMA bekeek de overname na een klacht van Alken-Maes (Maes Pils, Affligem, Grimbergen). Die brouwer wou dat de BMA de overname van Bosteels schorste, omdat ze de concurrentie in het gedrang zou brengen. Alken-Maes vreest vooral dat het Bosteels-merk Tripel Karmeliet AB InBev een erg dominante positie zal geven. Maar in de markt van de tripels was AB InBev niet actief voor de overname van Bosteels, en bovendien heeft Bosteels er maar 6,5 procent marktaandeel, oordeelt de BMA.

De toezichthouder geeft wel aan dat het waakzaam zal zijn voor eventueel machtsmisbruik, klinkt het. Als later blijkt dat AB InBev horecazaken onder druk zet om geen concurrenten van Karmeliet te schenken, kan ze de zaak opnieuw onderzoeken.
[Bron: De Tijd]


Contacteer ons

Food Industry
een uitgave van evolution media group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@foodindustry.be


Site in beweging