Sectorevenement: WKK in de voedingssector - 15 december Chocolate Academy - Barry Callebaut

COGEN Vlaanderen organiseert in samenwerking met FEVIA een studienamiddag rond WKK in de voedingssector. Voor de gelegenheid werd ook een gepaste locatie gekozen, de Chocolate Academy van Barry Callebaut. Er zal ook de mogelijkheid zijn om de WKK bij deze innovatieve chocolade- en cacaoproducent te bezoeken.

 

 

 

Het warmteprofiel van de voedingssector is vaak uitermate geschikt voor toepassing van warmte-krachtkoppeling (WKK). Doorgaans kunnen de voedingsbedrijven bovendien ook de volledige elektriciteitsproductie van hun WKK zelf verbruiken. Een ideaal recept dus voor een rendabele WKK! Ondanks de reeds bewezen economische en ecologische voordelen is er in de sector nog een behoorlijk potentieel.

Een WKK is echter geen snelle hap, maar een delicatesse die met de juiste ingrediënten en kennis van zaken dient te worden bereid!

Daarom organiseert COGEN Vlaanderen in samenwerking met FEVIA, de federatie voor voedingsindustrie in België, op 15 december een studienamiddag rond WKK in de voedingssector. Voor de gelegenheid werd ook een gepaste locatie gekozen, de Chocolate Academy van Barry Callebaut. Er zal ook de mogelijkheid zijn om de WKK bij deze innovatieve chocolade- en cacaoproducent te bezoeken.

 

PROGRAMMA:

12:00: Ontvangst en lunch
13:00: Wat is WKK: technologieën, toepassingen  en steunmechanismen 
13:30: WKK in de voedingssector - Tom Quintelier, Fevia
14:00: Case: aardgasmotor-WKK – Hugo De Ridder, Barry Callebaut
14:20: Koffiepauze met parallel bezoek aan WKK
15:00: Case: WKK en restwarmterecuperatie – Dominique Hamerlinck, Alpro
15:30: Case: Ervaringen met een gasturbine- en een bio-WKK - Jan Van de Bergh, AB INBEV
16:00: Bijkomende Case
16:30: Receptie met parallel bezoek aan WKK

 

De catering wordt u vriendelijk aangeboden door het Vlaams Energieagentschap.

 

WKK-bezoek:

Indien u een bezoek wil brengen aan de WKK, gelieve dit dan per mail door te geven aan jorg.baeten@cogenvlaanderen.be

Extra:

Benieuwd of een WKK ook een energiebesparende oplossing voor uw voedingsbedrijf? Geef dan een seintje, COGEN Vlaanderen biedt U graag een gratis quick-scan aan.

LOCATIE:

BARRY CALLEBAUT - Chocolate Academy Centre
Aalstersestraat 122, 9280 Lebbeke-Wieze 

PRIJS:

Bedrijven uit de voedings-of drankindustrie: gratis

leden COGEN Vlaanderen en OVED: €75 - niet leden: €150

Meer info: per mail naar Jörg Baeten - jorg.baeten@cogenvlaanderen.be / 016 58 59 97


 

Over COGEN Vlaanderen: De vzw COGEN Vlaanderen werd op 4 september 2001 opgericht door 37 stichtende leden. Deze vormden een evenwichtige waaier van geïnteresseerden (stakeholders) in het WKK gebeuren in Vlaanderen: constructeurs, installateurs, gebruikers en eigenaars van WKK-installaties, studiebureaus, energiebedrijven, wetenschappelijke instellingen en zusterorganisaties. De oprichting vond plaats in overleg met de Vlaamse Overheid en met de actieve steun van Electrabel en Distrigas. 






Contacteer ons

Food Industry
een uitgave van evolution media group
Vlassstraat 17 - 8710 Wielsbeke

tel +32(56) 60 73 33
fax +32(56) 61 05 83
email info@foodindustry.be


Site in beweging